Planurile lui Erdogan. Ce a anunțat președintele turc

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că armata este într-un proces de restructurare rapid. Primește "sânge proaspăt". 

"Este foarte clar că au existat lacune și deficiențe semnificative în materie de informații, nu are niciun rost să încercăm să o ascundem sau să o negăm. I-am spus acest lucru șefului serviciului de informații", a spus Erdogan, într-un interviu acordat, joi seară, pentru Reuters. Președintele turc nu exclude o nouă tentativă de puci, dar spune că acum serviciile sunt mai vigilente. 

Sânge proaspăt

Recep Tayyip Erdogan a mai precizat că ar putea fi devansată cu o săptămână reuniunea Consiliului militar suprem (YAS), programată pentru 1 august, din cauza restructurării armatei. Consiliul este prezidat de premier și din el fac parte și ministrul apărării și șeful de Stat Major. Președintele turc a precizat că "Toți lucrează împreună la ceea ce poate fi făcut, iar în foarte scurt timp o nouă structură va apărea. Cu această nouă structură, cred că forțele armate vor primi sânge proaspăt". 

Mișcarea gulenistă, un cancer

Președintele Turciei crede că nu va exista niciun impediment pentru prelungirea stării de urgență, dacă va fi necesar. De joi, pentru o perioadă de trei luni, Turcia este în stare de urgență.  Cât despre mișcarea clericului Fethullah Gulen, acuzat de instigare la tentativa de puci, Erdogan spune că va fi tratată ca o "altă organizație teroristă separatistă": "Vom continua să-i combatem oriunde s-ar afla. Acești oameni au infiltrat instituțiile statului și au declanșat o rebeliune împotriva statului".  Recep Tayyip Erdogan a comparat mișcarea gulenistă cu un cancer care, dacă nu este extirpat, se poate răspândi și reveni în organism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel