Plajele din Marea Britanie au fost invadate de o creatură veninoasă. O singură înțepătură poate ucide un om

Foto ilustrativ galera portugheză de Bernhard Stärck de la Pixabay
Foto ilustrativ galera portugheză de Bernhard Stärck de la Pixabay

O singură înțepătură a unei creaturi veninoase care a invadat plajele din Marea Britanie poate ucide un om.

Galera portugheză este o creatură veninoasă, asemănătoare cu o meduză. O singură înțepătură a galerei portugheze, chiar dacă e moartă, poate ucide un om. Creatura a apărut pe plajele din Marea Britanie, iar experții, care au denumit-o "teroarea plutitoare", au început să avertizeze populația, potrivit Mirror

O persoană poate fi ucisă de înțepătura veninoasă a galerei portugheze, deși incidentele sunt extrem de rare. 

Creatura a fost alungată din habitatul ei oceanic de vremea furtunoasă și, în prezent, trăiește în ape mai puțini adânci de pe coasta britanică. Ele pot apărea între septembrie și decembrie, în urma vânturilor puternice din Vest, a informat Wildlife Trust. 

Potrivit localnicilor, galerele portugheze au fost găsite recent eșuate pe plaja Sennen și în apropiere de Portheras Cove din Cornwall.

Galerele portugheze pot crește până la 4,5 metri 

Corpul unei galere portugheze poate crește până la 4,5 metri. De asemenea, și tentaculele asemănătoare unor panglici pot ajunge până la 4,5 metri. 

„În primul rând, galera portugheză nu este o meduză. Este un hidrozoar colonial, alcătuit din mici animale individuale numite zooizi - fiecare cu o funcție specifică, de exemplu, hrănirea sau reproducerea. Nu pot trăi separat și funcționa împreună ca o singură vietate, de exemplu”, a declarat un purtător de cuvânt al Wildlife Trusts.

Oamenii sunt sfătuiți de experți să nu atingă galerele portugheze și să-și țină animalele de companie departe de ele. 

VEZI ȘI: Un pește care are corp de rechin și față de porc a fost găsit de un grup de marinari italieni

Mai mulți marinari italieni au rămas șocați și derutați după ce au dat peste un pește care arată ca încrucișare între un porc și un rechin, scria recent LadBible. Creatura neobișnuită a fost văzută plutind deasupra apei de către membrii echipajului unei nave ancorate în Darsena Medicea, care se află în orașul Portoferraio de pe insula italiană Elba.

S-au mișcat repede pentru a scoate din apă ciudata creatură și au descoperit că arăta de parcă ar avea corpul unui rechin și fața distinctivă a unui porc. (Citește mai mult și vezi VIDEO aici.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel