EXCLUSIV  Pisică testată de Covid-19. Senator: Nu mi-a venit să cred! Cred că o arestau!

Senatorul Marius Marinescu a relatat o întâmplare ciudată petrecută în pandemie.

'Am salvat o pisică pe care am găsit-o pe stradă. Am dus-o la medicul veterinar pentru a o deparazita și steriliza. Am denumit-o 'Grăsuțu'. Însă are o mică problemă la gingii și am dus-o la Facultatea de Medicină Veterinară pentru analize în vederea unui tratament. Am așteptat o oră și jumătate în recepție, deși în fața mea nu se mai aflau alte persoane.' a spus Marinescu.

'Am completat un formular în care am scris că doresc să i se facă analizele și un tratament pentru gingivită. După câteva zile, am primit răspunsul analizelor pe mail în care se menționa că pisicii i s-a făcut și un test Covid felin. Punctez faptul că nu am cerut această analiză!' a declarat Marinescu.

'Dacă acest test Covid felin ar fi fost stabilit obligatoriu de către autorități, atunci ar fi fost gratuit! Din fericire, rezultatul testului a fost negativ. Dacă ar fi fost pozitiv, cred că îmi arestau pisica! Faptul că în acest pachet de analize se află și acest test Covid-19 felin încurajează abandonul! Să ne gândim la un pensionar sau la un student care vor să adopte o pisică. Când vor vedea cât costă analizele, nu vor mai adopta! Cred că ceea ce am pățit este, de fapt, o afacere la mijloc. Instituțiile statului, așa cum anchetează cazul Unifarm sau achizițiile medicale din pandemie, ar trebui să deschidă o anchetă și în acest caz!' a subliniat Marinescu, pentru DC News.

Un nou apel către ministrul Vela pentru înființarea Poliției Animalelor

'Consider că medicii de la Facultatea de Medicină Veterinară ar trebui să preia modelul oamenilor de știință din SUA, Marea Britanie, Franța, care dresează câini speciali pentru depistarea Covid-19 la oameni. În acest fel, nu ar mai cheltui statul român sume exorbitante cu aceste teste la oameni. Folosirea câinilor dresați pentru depistarea persoanelor infectate cu COVID nu este agreată deoarece, în felul acesta, nu se pot justifica imensele cheltuieli făcute în numele luptei cu pandemia. Nu ies comisioane. Prin urmare, cu câinii dresați nu se poate fura.' a spus Marinescu.

'Reiau apelul către ministrul de Interne, Marcel Vela, să înființeze Poliția Animalelor până la 1 septembrie așa cum a promis. Această structură s-ar ocupa și de aceste aspecte infracționale, afaceri pe seama unor ființe nevinovate.' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

VEZI ȘI  ORDONANȚA VELA. ”Până la 1 septembrie se va întâmpla!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel