EXCLUSIV  Marinescu, APEL către Guvern după gestul lui Vela. Ministrul de Interne, mişcare fulger

Senatorul Marius Marinescu a reacționat după mișcarea fulger a ministrului de Interne, Marcel Vela. 

UPDATE 2 Senatorul Marius Marinescu și iubitorii de animale salută declarațile ministrului Marcel Vela de a înființa Poliția Animalelor. 

'Salutăm această decizie. Încă de la învestirea în funcție a domnului Marcel Vela am trimis un proiect de act normativ pentru înființarea Poliției Animalelor. I-am solicitat în nenumărate rânduri să facă acest lucru. Sperăm că nu se va mai ivi nimic și să se ducă la capăt acest proiect! De ani de zile lupt pentru această lege și se știa public despre măcelul care se petrece. În această perioadă de la învestirea dânsului în funcție au fost chinuite nenumărate animale.' a precizat Marinescu.

'Înființați Poliția Animalelor prin OUG sau Hotărâre de Guvern!'

'Domnule ministru, nu ne duceți cu preșul electoral! Dacă vă pasă de animale și de protecția lor, înființați imediat Poliția Animalelor printr-un OUG sau o Hotărâre de Guvern, nu printr-o inițiativă legislativă în Parlament ca să ne duceți până la calendele grecești! Aduc aminte oamenilor și iubitorilor de animale faptul că pe data de 21 decembrie, anul 2011, noi, FPAM, am încheiat un protocol cu USL la acea vreme, cu Ponta, Antonescu și Daniel Constantin, de a înființa Poliția Animalelor! Ne-au mințit pentru voturi! Nu au făcut nimic! Ne este teamă că și de data aceasta se va întâmpla la fel!' a punctat Marius Marinescu, președintele fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului (FPAM) și inițiator al Legii de protecție a animalelor.

UPDATE 1

Ministrul Vela, mișcare fulger

Ministrul Marcel Vela a anunțat vineri, în direct, la Antena 3, că l-a 'botezat' Max pe cățel și că va iniția, în sfârșit, demersurile de înființare a Poliției Animalelor.

'Am multe cereri pentru a fi adoptați toți 3 cățelușii (...) Sper ca în următoarele săptămâni, în perioada următoare, să putem relua proiectul de la Poliția Națională, în zona de ordine publică, să formăm un departament, o secție de Poliție a Animalelor. În acest scop, vom face și un grup de lucru. Nu vreau să decid singur, ci cu factorii responsabili din zona ministerului, cu ONG-uri, persoane juridice și iubitori de animale pentru a găsi cea mai bună formulă de organizare. În același timp, eu fiind și senator voi face chiar și o inițiativă legislativă după această consultare astfel încât să închidem acest subiect care a trenat timp de 30 de ani. Sper ca în acest an să închidem acest subiect!' a spus Marcel Vela.

Știrea inițială

Ministrul de Interne, Marcel Vela, și-a făcut o poză joi cu un cățel abandonat. Acesta a adresat un apel la iubitorii de animale din România să adopte, după ce zilele trecute a apărut în spaţiul public un caz şocant, cu un căţel ucis de mai mulţi copii. 

Reacția iubitorilor de animale prin vocea senatorului Marius Marinescu

'Am primit zeci de telefoane din partea iubitorilor de animale. Aceștia sunt nemulțumiți față de atitudinea domnului ministru al Internelor, Marcel Vela, care s-a fotografiat cu un cățel și îndemna lumea să vină să îl adopte. Toți sunt indignați și mi-au spus că ceea ce face domnul ministru este doar un gest de imagine, o păcăleală în ochii iubitorilor de animale pe care o afișează oamenii politici în campaniile electorale. Dacă ar vrea să facă ceva pentru iubitorii de animale...ar trebui să înființeze imediat Poliția Animalelor, după model american!' a spus senatorul Marius Marinescu. 

'Mă așteptam ca domnul ministru Vela să adopte cățelușul amărât cu care s-a pozat. Sunt zeci de mii de câini care așteaptă să fie adoptați în toată țata. Domnul ministru dorește să își facă imagine pe seama animalelor chinuite. Cu o floare nu se face primăvară!' a concluzionat senatorul Marius Marinescu, pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel