Pirtea, proiect ambițios pentru ''Timișul european''. Ce s-a întâmplat la Jimbolia

Deputatul liberal Marilen Pirtea a organizat o dezbatere publică: Dezvoltăm Jimbolia europeană și susținem potențialul cultural și educațional al orașului bănățean din vestul județului.

 

La inițiativa deputatului liberal Marilen Gabriel Pirtea, în spațiul primitor al Casei Memoriale „Karl Diel” din Jimbolia, un loc al memoriei dedicat generațiilor de oameni ai culturii și educației, români, șvabi, maghiari sau sârbi, care împreună formează de sute de ani o zonă interculturală, astăzi s-au întâlnit mai mulți profesioniști din educația universitară și preuniversitară, dar și cunoscuți oameni de cultură timișeni, printre aceștia aflându-se profesoara universitară Pia Brînzeu, alături de Excelența Sa, domnul ambasador Vasile Popovici, de domnul Marin Popescu, Inspector Școlar General al ISJ Timiș, ca și alți invitați din sfera sectorului cultural.

Dezbaterea, la care au participat reprezentanți ai vieții culturale din Jimbolia și Timișoara, s-a desfășurat în jurul temei propuse de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea: „Dezvoltăm Jimbolia europeană și susținem potențialul cultural și educațional al orașului intercultural bănățean”. Dezbaterea a fost organizată de către deputatul liberal Gabriel Marilen Pirtea, alături de primarul Jimboliei, Darius Postelnicu.

Deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea a subliniat în deschiderea dezbaterii: „Avem deja o tradiție a interculturalității bănățene, aici, în Jimbolia, românii și șvabii, maghiarii și sârbii fiind comunitățile tradiționale ce au scris istoria acestui oraș. Vrem să clădim mai multe proiecte având la bază aceste bogății istorice ale comunității din Jimbolia, resurse importante ale trecutului, care pot fi foarte valoroase pentru viitor.

Sunt onorat să întâlnesc astăzi mulți dintre oamenii de valoare ai Jimboliei, profesioniști ai școlilor și ai culturii locale. Sunt convins că vom dezvolta Jimbolia cu ajutorul primarului și al noului consiliu local, al consiliului județean, dar și cu implicarea Ministerului Culturii, mai ales după formarea viitorul guvern liberal, care se va constitui după alegerile din 6 decembrie 2020. Este esențială implicarea dumneavoastră, a principalilor oameni de cultură și educație din Jimbolia, sunt convins că vom relansa și vom dezvolta Timișul ideilor și valorilor acordând atenție potențialului din comunitatea locală.

Liberalii din Timiș formează acum o echipă experimentată, cu oameni care se concentrează pe prioritățile locale. Dintre ei, sunt prezenți la această dezbatere, dând curs invitației mele, promițând astfel că se vor implica pentru viitorul cultural al acestui oraș, personalități precum doamna profesoară universitară Pia Brînzeu, Excelența Sa, domnul ambasador Vasile Popovici, ca și domnul Marin Popescu, Inspector Școlar General al ISJ Timiș.

Sunt convins că împreună vom atinge toate obiectivele ambițioase pe care le avem pentru comunitatea Jimboliei,  prin cultură și educație, pentru Timișul european!”. potrivit unui comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel