Pieleanu - Barna (USR), schimb DUR de replici. "Mama dumneavoastră știe?"

Dan Barna, deputat USR, a avut un schimb de replici cu sociologul Marius Pieleanu după ce Camera Deputaţilor a adoptat joi, în calitate de for decizional, proiectul de lege de modificare a Codului Fiscal prin care se elimină plata CASS pentru pensii, precum şi impozitului de 16% pe venit pentru pensii sub 2000 lei.

207 deputaţii au votat pentru şi 29 împotrivă. Voturile contra au venit de la USR. Politicienii de la Uniunea Salvați România au explicat votul împotriva proiectului PSD prin faptul că 66% din pensionari, cei cu pensiile cele mai mici, nu vor avea niciun beneficiu de pe urma proiectului PSD.

Vă prezentăm schimbul de replici dintre Dan Barna și Marius Pieleanu de la Antena 3:

Marius Pieleanu: Ce pensie are mama dumneavoastră? Mama mea are 1000 lei.

Dan Barna: Cam 1000 lei are pensie și mama mea.

Marius Pieleanu: Mama s-a bucurat foarte tare când a auzit că va avea 100 lei în plus la pensie datorită guvernului PSD. Mama dumneavoastră știe că v-ați opus să i se mărească pensia?

Dan Barna: Știți cât mă bucur că mi-ați dat acest exemplu? Mama nu va primi niciun leu! Pensiile până la 1050 de lei erau oricum scutite de impozit. Ce a afirmat joi PSD este o minciună! 66% dintre pensionari nu vor primi nimic.

Marius Pieleanu: Este vorba despre creșterea pensiilor.

Răzvan Savaliuc: Deci vă pasă doar de mama dumneavoastră, de alți pensionari nu vă interesează. Vă auziți cum gândiți? Aveți o gândire... la USR... sunteți total pe din afară!

Dan Barna: Nu este așa! Cei care au cu adevărat nevoie... nu primesc nimic prin măsura PSD. Cei mai săraci pensionari nu primesc nimic! Aceasta este realitatea!

Marius Pieleanu: Până și PNL a fost de acord cu măsura PSD. Dumneavoastră vă opuneți bunăstării persoanelor de vârsta a treia.

Dan Barna: Dacă măsura era fără pensii speciale avea un sens. Despre ce vorbim?!

Discuția s-a oprit prin intervenția jurnalistului Răzvan Dumitrescu, schimbul de replici având loc în emisiunea pe care o realiza la Antena 3.

[citeste si]

Comisia de buget a adoptat, miercuri, un raport favorabil asupra proiectului de lege care vizează modificarea Codului Fiscal pentru ca pensiile mai mici de 2.000 de lei să beneficieze de eliminarea impozitului pe venit şi plata CASS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel