Peste o sută de cadavre de pisici au fost găsite în casa unui bărbat de 80 de ani

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Cadavrele a peste o sută de pisici au fost descoperite în casa unui francez de peste 80 de ani. 

O sută de cadavre de pisici precum şi aproximativ douăzeci de feline vii au fost descoperite duminică în casa unui octogenar din sudul Franţei, relatează luni AFP și Agerpres, care citează o asociaţie pentru protecţia animalelor. Cadavrele, majoritatea închise în cutii din plastic sau lemn sigilate, au fost descoperite după internarea acestui pensionar de 81 de ani din Nisa, pe Riviera franceză, potrivit cotidianului Nice-Matin.

Mai multe asociaţii pentru protecţia animalelor au fost chemate în ajutor de nepoata bărbatului care a făcut această descoperire.

O sută de pisici moarte

În total, aproximativ 100 de pisici moarte au fost găsite în locuinţă şi în jurul acesteia, alături de rămăşiţe de veveriţe, şobolani şi un maxilar canin.

Majoritatea pisicilor erau moarte când au fost plasate în aceste cutii, având în vedere poziţia lor, dar se crede că cel puţin două au fost închise vii, a explicat pentru AFP Philippe Desjacques, preşedintele uneia dintre asociaţiile care au intervenit, La Tribu du Fourmilier.

Citește aici: Bebeluș ABANDONAT într-o canalizare, salvat de PISICI

Pisicile ar fi recurs la canibalism

Cadavrul unei pisici parţial devorată, probabil de către celelalte vieţuitoare, se afla pe canapeaua din casă. Peste douăzeci de pisici aflate încă în viaţă, dar în stare proastă, au fost încredinţate unor medici veterinari sau voluntari.

Din păcate, vedem astfel de poveşti în fiecare an, a explicat Desjacques.

Pensionarul suferea, potrivit lui Desjacques, de sindromul lui Noe, o tulburare psihică ce constă în adoptarea mai multor animale decât pot fi adăpostite sau hrănite în mod corect, precum şi de sindromul lui Diogene, care are ca rezultat o acumulare compulsivă de obiecte.

Asociaţiile intenţionează să depună o plângere pentru maltratare a animalelor sau neglijenţă, a precizat Desjacques. 

Vezi și: Studiul care îţi arată dacă pisica ta e psihopată

Te-ar mai putea interesa și: O studentă din Ploiești a tăiat gâtul unei pisici în camera de cămin. Colegă: Făcea ritualuri în cameră, cu cărți, sare, lumânări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel