Peste 1.000 de protestatari, clienți cu credite în franci elvețieni, în Piața Victoriei

Peste 1.000 de persoane, clienți cu credite în franci elvețieni contractate în băncile comerciale din România, protestează, la această oră, în Piața Victoriei și solicită autorităților adoptarea Legii conversiei pentru acordarea de facilități și discounturi celor împrumutați.

"Din 15 ianuarie, am încercat, pe căi amiabile, legale, normale, să discutăm și să ne spunem ofurile, dorințele de a avea o viață normală și liniștită. Am încercat inclusiv negocierile cu băncile. Suntem și în acest moment în negocieri cu băncile și încercăm să rezolvăm tot pe cale amiabilă, pentru că așa nu se mai poate. Am ajuns într-un impas din care nu mai putem să scăpăm. Avem nevoie de Legea conversiei, avem nevoie de o viață liniștită și vrem ca bancherii vinovați să fie cercetați pentru ceea ce au făcut. Trebuie să înțeleagă și Parlamentul și Guvernul Românei că Legea conversiei este singura variantă. Vrem să avem o viață liniștită și să împărțim povara cu băncile, dar care nu sunt dispuse să-și asume această responsabilitate. Singurii care pot face ceva sunt parlamentarii noștri, puși acolo de noi în sprijinul cetățenilor, și nu al băncilor", a afirmat, duminică, Cătălin Voivozeanu, membru al Grupului Clienților cu Credite în CHF /GCCC/, scrie Agerpres.

La rândul său, Daniel Teodorescu, un alt membru al GCCC, a subliniat că membrii Grupului pe care îl reprezintă au așteptat, în ultimele luni, un semn "cât de mic" din partea autorităților.

"Am așteptat un semn, cât de mic, de la cetățeanul de la Cotroceni. Am așteptat o lege care să ne ajute pe toți, dar din nou doar declarații populiste. Când justiția dă sentințe diferite în aceleași cauze, există un singur numitor comun: cei care instrumentează, judecători și procurori, sunt cumpărați sau nu?", a menționat Teodorescu.

Grupul Clienților cu Credite în franci elvețieni /G.C.C.C./ organizează, duminică, între orele 15,30-18,30, în Piața Victoriei, un miting prin care protestează față de atitudinea clasei politice și a Băncii Naționale a României /BNR/ în problema creditelor acordate în această monedă.

Din informațiile Jardarmeriei, la eveniment sunt prezente în jur de 1.000 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel