Pericolul ascuns din citrice. Persoanele cu această afecțiune nu au voie portocale, mandarine și clementine

Pericolul ascuns din citrice. Persoanele cu această afecțiune nu au voie portocale, mandarine și clementine / Foto: Pixabay
Pericolul ascuns din citrice. Persoanele cu această afecțiune nu au voie portocale, mandarine și clementine / Foto: Pixabay

Află în articol în ce caz nu este bine să mănânci prea multe citrice.

Crăciunul se asociază pentru mulți cu mandarinele. Iarna românii mănâncă mai multe citrice decât orice altă perioadă a anului și asta și pentru că se știe că aceste fructe, bogate în vitamina C, ne ajută să ne întărim imunitatea și să fim mai rezistenți în fața răcelilor. Totuși, portocalele, mandarinele și clementinele sunt interzise mai multor categorii de persoane. Cei care suferă de reumatism ar trebui să consume moderat aceste fructe.

”Sunt persoane care trebuie să le consume în cantităţi mici sau deloc. Este vorba despre cei care suferă de reumatism, deoarece natura acidă a sucului poate să accentueze simptomele artritei. De asemenea, şi coaja fructului trebuie folosită cu atenţie pentru că poate fi tratată chimic pentru conservare îndelungată ori pentru colorare.

De obicei, substanţele chimice de pe coaja portocalelor sunt lipicioase şi lasă pe un şerveţel urme roşiatice-portocalii, iar în cazul substanţelor de conservare, e posibil ca acestea să fie gălbui-cenuşii. Dacă există dubii asupra acestui lucru, e mai bine ca acestea să nu fie folosite", spune dr. Denisa Zaharia, medic de familie, potrivit Realitatea.net.

Care este diferența dintre mandarine și clementine

Mandarinele și clementinele au un gust asemănător, dar forme şi mărimi diferite. Nutrițional, toate citricele sunt similare și sunt bogate în vitamina C, antioxidanți și fibre dietetice. Atât clementinele cât și mandarinele și portocalele furnizează consumatorilor fier, magneziu, calciu, acid folic și vitamina E, scrie shtiu.ro.

O mandarină este mult mai dulce decât portocala, prin urmare aceasta conţine în jur de 47 de calorii, 11 g zahăr, 0,8 g proteine şi 1.8 g fibre alimentare. Mandarinele au proprietăți oxidante și antioxidante, fie că sunt consumate sub formă de fruct sau de suc și se dovedesc a fi foarte utile în digestia omului.

Clementinele reprezintă un hibrid între mandarine și portocale, au foarte puține semințe, un gust mai dulce și sunt foarte ușor de curățat datorită cojii subțiri. O clementină conţine 36 de miligrame de vitamina C, 22 mg calciu şi 131 mg potasiu. Fiind mult mai mici decât mandarinele şi portocalele, clementinele conţin doar 35 de calorii per fruct, 1.3 grame de fibre, ceea ce ajută digestia organismului. Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel