Pensionări MAI, dezbatere. Lider PSD: Legislația s-a respectat

Deputatul PSD Georgian Pop consideră că, în ceea ce priveşte situaţia din Ministerul Afacerilor Interne, trebuie să existe o conlucrare prin care legislaţia din domeniu să fie îmbunătăţită. 

Potrivit acestuia, din dezbaterea prilejuită de prezenţa ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, în plenul Camerei Deputaţilor se desprind două concluzii, prima referindu-se la posibila încălcare a legislaţiei, mai ales în ceea ce priveşte pensionările, ceea ce, după cum subliniază el, nu s-a întâmplat. "Cred că într-adevăr trebuie să degajăm şi să promovăm o dezbatere specializată şi o conlucrare prin care legislaţia din domeniu sa fie îmbunătăţită şi situaţii pe care le considerăm inadecvate să nu se mai repete", a subliniat Pop. 

"Cred că ne aflăm în situaţia în care Parlamentul României îşi exercită o funcţie esenţială şi anume controlul Legislativului asupra Executivului. În cazul de faţă asupra MAI. În mod clar, într-o astfel de dezbatere trebuie să răspundem concret şi credibil la mai multe întrebări. O primă întrebare (...) este dacă MAI a încălcat legislaţia în ceea ce priveşte pensionările şi angajările din 2017. Or, răspunsul care se degajă în mod clar din această dezbatere este că toate pensionările şi toate angajările în anul 2017 din MAI au respectat legislaţia în vigoare. Sigur, în cadrul funcţiei de control al Legislativului asupra Executivului trebuie să ne punem şi problema dacă legislaţia este suficient de bună şi da, cred că una dintre concluziile cu care plecăm de la această dezbatere este că şi legislaţia din acest domeniu este perfectibilă. Aici este rolul nostru să cooperăm, în principal în Comisia de apărare şi ordine publică, unde sunt reprezentate toate grupurile parlamentare, pentru a găsi cele mai bune soluţii şi pentru ca pe viitor legislaţia să fie mai bună", a declarat deputatul PSD, membru al Comisiei de apărare, scrie Agerpres.

MAI, multe pensionări

În al doilea rând, a arătat acesta, dezbaterea de luni a dat răspuns la o altă întrebare - de ce sunt aşa de multe pensionări în cadrul MAI. "Dacă ne uităm la doar doi ani - 2016 şi 2017 - în jur de 15% din efectivele MAI s-au pensionat. În nicio ţară din UE şi din regiune nu avem un exod aşa de mare al cadrelor din MAI. (...) Prin legislaţia pe care am aprobat-o în acest Parlament în 2015 şi 2016 am creat în România cele mai bune condiţii de pensionare din regiune şi din UE, probabil şi din lume", a adăugat Pop. 

Deputatul social-democrat a citat, în context, răspunsul ministrului Carmen Dan: "Dacă nu aprobam dosarele de pensionare, noi comiteam un abuz, încălcam un drept al oamenilor". 

În ceea ce priveşte cumulul pensiilor cu salariile, Georgian Pop a făcut trimitere la o decizie a CCR. "Nimeni nu a adus în discuţie această decizie a CCR. Este o decizie care spune că interdicţia acestui cumul reprezintă o discriminare. În acelaşi timp, trebuie să avem în vedere (...) că în MAI vorbim de un domeniu extrem de specializat", a menţionat Georgian Pop.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel