Pensionarea la 70 de ani. Violeta Alexandru: A fost o cerință din sistemul de învățământ

Ministrul Muncii din Guvernul Orban, Violeta Alexandru, a vorbit despre recentul proiect al Guvernului de a da posibilitatea oamenilor să se pensioneze la vârsta de 70 de ani.

Violeta Alexandru, ministru al Muncii în Guvernul Ludovic Orban, a avut o intervenție la România TV în care a vorbit despre pensionarea la 70 de ani:

„În primul rând trebuie subliniat faptul că modificările la care se lucrează în acest moment reprezintă un cadru legal care va da posibilitatea, nu va obliga pe nimeni să lucreze mai mult decât dorește. Dacă o persoană împlinește vârsta standard de pensionare, 65 de ani la domni și 61,6 la doamne, aceste persoane se pot pensiona. Însă, cei care doresc să-și continue activitatea, o pot face și intenția echipei guvernamentale e să creeze acest cadru, pentru ca persoanele care optează pentru continuarea activității să o poată face.

E o cerință care vine în special din sistemul de învățământ, acolo unde se vede o nevoie evidentă de cadre didactice și unde nu există prea multe posibilități e soluționare a nevoilor, mai ales în mediul rural. Atunci, dacă există această nevoie, Guvernul îi răspunde cu un cadru legal care să dea posibilitatea continuării activității“, a precizat Violeta Alexandru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel