EXCLUSIV  Pelerinajul de la Sfânta Parascheva, INTERZIS. Mesajul lui Ciachir pentru TOȚI credincioșii

AGERPRES
AGERPRES

Scriitorul Dan Ciachir a transmis un mesaj credincioșilor în contextul interzicerii pelerinajului la Iași, la Sfânta Parascheva.

DC News: Când a apărut venerarea moaștelor Sfintei Parascheva de români?

Venerarea Sfintei Parascheva și a moaștelor sale este de secole în țara noastră. Mai exact, domnitorul Vasile Lupu, pentru a intra în posesia moaștelor Sfintei Cuvioase Parascheva, a plătit toate datoriile către Patriarhia ecumenică de la Constantinopol în anul 1641. Domnitorul le-a adus la Iași și le-a așezat în ctitoria sa, Biserica Sfinții Trei Ierarhi. Acest fapt a jucat un rol primordial în a muta capitala de la Suceva la Iași. De asemenea, moaștele Cuvioasei au un rol important pentru tot Răsăritul ortodox. a declarat Dan Ciachir.

DC News: Cum vedeți interzicerea pelerinajului la Sfânta Parascheva? Ce mesaj aveți pentru creștinii care nu pot merge la Iași?

Ceea ce trăim în 2020 este un prilej de a se verifica credința românilor în Sfânta Parascheva, ca și în Sfântul Dimitrie Basarabov, ocrotitorul Bucureștilor, un alt pelerinaj interzis pentru credincioși. Dumnezeu vede întotdeauna intenția omului. Va reține dorința și frustrarea sfântă, mistică, a credincioșilor, precum și atitudinea autorităților. Această manifestare de credință, dorul de sfințenie a enoriașilor, este o manifestare de dragoste a oamenilor pentru Cuvioasa Parascheva. Dumnezeu le va socoti ca și cum ar fi fost la pelerinaj la Iași. De asemenea, le va socoti și guvernanților atitudinea lor. Sâmbătă, de exemplu, în Italia a avut loc o procesiune la care au luat parte 3.500 de credincioși. Ziarele italiene au scris că toți aveau măști și erau disciplinați. a menționat Dan Ciachir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel