Pe cine acuză premierul Turciei pentru atentatele de la Ankara

Premierul turc Ahmet Davutoglu a declarat, luni, că autoritățile din Turcia consideră gruparea jihadistă Statul Islamic ca fiind suspectul principal în cazul dublului atentat sinucigaș comis sâmbătă la Ankara.

”Având în vedere modul în care a fost comis acest atac, considerăm investigațiile asupra Daech (acronimul arab al Statului Islamic) ca fiind prioritatea noastră”, a afirmat șeful guvernului de la Ankara, în cadrul unui interviu acordat canalului de informații NTV, potrivit Agerpres.

Premierul turc a precizat în același timp că alegerile legislative din Turcia, programate pentru 1 noiembrie, vor avea loc la data stabilită, în pofida acestui atentat: ”Oricare ar fi circumstanțele, alegerile vor avea loc”, a declarat Davutoglu în același interviu.

Două explozii succesive s-au produs sâmbătă în apropierea gării centrale din Ankara, în cel mai sângeros atentat comis vreodată în Turcia. Ultimul bilanț indică 97 de morți și 507 răniți. Atentatul a vizat o manifestație organizată de sindicate, partide și ONG-uri apropiate cauzei kurde, pentru a denunța reluarea confruntărilor dintre forțele de securitate turce și rebelii kurzi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel