Patru pacienți au murit în Secția ATI a Spitalului Județean Drobeta Turnu Severin

Eduard Pascu / 06 mai 2019 / 16:16 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

O parte din Secția de Terapie Intensivă a Spitalului din Drobeta Turnu Severin a fost închisă după ce patru pacienți au murit din cauza unei bacterii.

Decizia a fost luată de Ministerul Sănătății după ce 4 persoane au murit din cauza infecţiilor nosocomiale cu acinetobacter. Ministerul Sănătăţii a fost informat, luni, de către Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi că, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin, la finalul lunii aprilie au fost înregistrate 4 cazuri de infecţii nosocomiale cu Acinetobacter, unul dintre pacienţi fiind purtător la momentul internării.

„Conform raportului DSP Mehedinţi, toţi pacienţii aveau afecţiuni grave, cronice precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficienţă renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficienţă cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronşic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp. Cei 4 pacienţi au decedat din cauza afecţiunilor preexistente", informează Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă. Totodată, deoarece la testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidenţiată niciodată prezenţa Acinetobacter, neputându-se depista sursa de infecţie, Spitalul Judeţean de Urgenţă DrobetaTurnu Severin a decis inchiderea temporară a activităţii sectorului septic al secţiei ATI, din după-amiaza zilei de vineri, pentru curăţenie şi dezinfecţie a întregului sector septic, se arată în sursa citată.

Ministerul Sănătăţii a cerut Direcţiei de Sănătate Publică Mehedinţi să verifice modul în care Spitalul Judeţean a respectat procedurile în acest caz şi a solicitat ca, marţi, după finalizarea activităţilor de dezinfectie, Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi să se deplaseze la Spitalul Judetean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin pentru a preleva probe din secţia de ATI.

În funcţie de rezultatele acestor probe se va decide reluarea activităţii, mai arată Ministerul Sănătăţii.

Noi teste după dezinsecție

 

"Așa cum știți și dumneavoastră, Direcția de Sănătate Publică a județului Mehedinți, a decis suspendarea activității în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean. La finalul lunii aprilie au fost înregistrate patru cazuri de infecție nosocomială cu acinetobacter. Unul dintre pacienții depistați cu această infecție fiind purtător în momentul internării. Deoarece la testele de autocontrol, efectuate în cadrul unității sanitare, nu au fost evidențiate niciodată prezența acestui virus, nefiind depistată sursa virusului, Direcția de Sănătate Publică a decis sistarea temporară a sectorului septic. Începând cu data de 3 mai a început procesul de dezinfecție și curățenie. Ministerul Sănătății a cerut către DSP modul în care spitalul a respectat procedurile în acest caz și a solicitat noi probe în funcție de care se va decide reluarea activității", a declarat Sorina Pintea, în direct la România TV.

Vezi și: Scandal Institutul Nasta: 9 pacienți morți din cauza infecției cu Acinetobacter


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81