PAȘTI 2020. Când se vopsesc, de fapt, ouăle

PAȘTI 2020. Când se vopsesc, de fapt, ouăle. În Săptămâna Patimilor, gospodinele înroșesc ouăle pentru Paști. Iată în ce zi se vopsesc, de fapt, după tradiție.

PAȘTI 2020. Când se vopsesc, de fapt, ouăle. În creştinism, vopsitul ouălor face trimitere la jertfa Mântuitorului de pe Golgota, potrivit doxologia.ro. Maica Domnului, venind la Golgota să-L plângă pe Fiul ei răstignit, a aşezat sub cruce un coşuleţ cu ouă, care s-au înroşit de la sângele lui Iisus. Conform altei istorisiri din tradiţie, pietrele aruncate de evrei asupra Mântuitorului ţintuit pe cruce s-au transformat în ouă roşii.

PAȘTI 2020. Când se vopsesc, de fapt, ouăle. O altă legendă arată că în noaptea dinspre sâmbătă spre duminică, care a urmat Vinerii Patimilor, Pilat din Pont a organizat un ospăţ la care au participat înalţi demnitari romani, precum şi mai marii Sinedriului şi, la un moment dat, a intrat în sala ospăţului un centurion care a strigat înfricoşat că Hristos a înviat. Atunci Pilat, ţinând în mână un ou, a replicat: „Atunci va învia Hristos, când se va înroşi oul acesta". Spre mirarea şi înfricoşarea tuturor, oul s-a înroşit pe loc.

PAȘTI 2020. Când se vopsesc, de fapt, ouăle. Ouăle se vopsesc de obicei în Joia Patimilor sau, cel mai târziu, în Vinerea Patimilor.

Vezi și: Cum se VOPSESC OUĂLE de Paști. Pașii corecți

Vezi și: PAȘTI 2020. Cum faci cea mai bună CIORBĂ de MIEL - Trucuri secrete

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel