Pârtia Cozla, redeschisă la Piatra Neamț

Pârtia Cozla redeschisă la Piatra Neamț
Pârtia Cozla redeschisă la Piatra Neamț

Pârtia Cozla, din Piatra Neamț, se va redeschide în această iarnă, după trei ani.

Primaria Piatra-Neamț anunță că Pârtia Cozla va fi pusă la dispoziția iubitorilor de sporturi de iarnă începând de joi, 10 ianuarie 2019

Primarul municipiului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, a declarat: ”Mă bucur că vremea ne-a ajutat să putem deschide în acest an pârtia Cozla; chiar dacă nu am avut o cantitate de zăpadă naturală suficientă, am reușit în perioadele cu temperaturi scăzute să producem zăpadă artificială încât să asigurăm un strat care să permită folosirea pârtiei în condiții optime. Sper ca vremea să ne ajute în continuare pentru a beneficia de un sezon de schi cât mai lung la Piatra-Neamț."

Începând cu acest an, pârtia Cozla este administrată în regim propriu de către Primăria Piatra-Neamț, existând contracte pentru serviciul salvamont, contract pentru funcționarea telescaunului cu societatea Perla Invest și contract pentru gestionarea ratrack-ului și a tunurilor de zăpadă. Astfel, pârtia de la Piatra-Neamț îndeplinește toate condițiile pentru o funcționare optimă în condiții de siguranță.

Bilete și program Pârtia Cozla

În acest sezon un abonament de luni-vineri cu urcări nelimitate costă 200 lei, un skipass de o zi - 100 lei, skipass pentru jumătate de zi - 60 lei, o urcare cu telescaunul - 8 lei, iar copiii cu vârsta până în 14 ani au reducere 50%; mai mult cei care achiziționează abonamente sau skipass pentru întreaga zi beneficiază de un acces gratuit la Baia Comunală.

Programul de funcționare al pârtiei este de luni până vineri între orele 11-15 și 16-19, iar în zilele de sâmbătă și duminică între orele 10-15 și 16-20.

Citește și: Sărbători de iarnă. Pârtie de schi, redeschisă special

Pârtia de schi are 965 m lungime, cu o înclinare medie a pantei de 27%, având grad de dificultate declarat mediu, cu tunuri de zăpadă şi instalaţie de nocturnă. În ceea ce priveşte pârtia pentru începători, pe hârtie are o lungime de 2.300 metri, o înclinaţie de 10,7 procente, 8 tunuri de zăpadă artificială, instalaţie nocturnă, plase de protecţie omologate.

Telescaunul este cel mai important mijloc de transport pentru schiorii care frecventează Pârtia Cozla. Având o lungime de 785 metri pe o diferenta de nivel de 252 de metri, instalația pe cablu de pe Muntele Cozla este capabilă să transporte nu mai puțin de 1793 de persoane pe oră în cele 42 de scaune. Viteza de utilizare a instalației este de 2.3m/s făcând posibilă parcurgerea întregului traseu în nu mai puțin de 10 minute.

Citește și: Poiana Braşov, accidente pe pârtie. Autorităţile, explicaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel