Parohie din Arhiepiscopia Târgoviștei înfrățită cu Parohia Sf. Ioan Casian din San Antonio, SUA

Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei
Foto: Arhiepiscopia Târgoviștei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, în cadrul activităților dedicate Concursului Național Catehetic „Biserica – familia românilor de pretutindeni”, cu ocazia hramului Parohiei Sfântul Ioan Casian din San Antonio, Texas, a fost semnat actul de înfrățire cu Parohia Butoiu de Sus, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al Statelor Unite ale Americii și Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

Prin intermediul Pc. Arhidiacon Mihail Bucă – protopsalt al Catedralei Patriarhale, fondator și dirijor al Corului Tronos al Patriarhiei Române, și a psaltului Andrei Beneș, au fost transmise cu bucurie atât daruri tradiționale cât și actul de înfrățire cu placheta realizată manual de cei 15 tineri din grupa de cateheză a Parohiei Butoiu de Sus.

În Arhiepiscopia Târgoviștei sunt 55 de parohii înscrise la Concursul Catehetic dedicat anului omagial al pastorației românilor din afara României. Acestea s-au înfrățit cu parohii românești de pe întreg mapamondul: 17 din Spania, 14 din Italia, 6 din Germania, 3 din Belgia, câte 2 din Japonia și Brisbane (Australia), și câte una din SUA, Canada, Elveția, Marea Britanie, Norvegia, Suedia, Ucraina, Serbia și Republica Moldova, reunind peste 1.500 de tineri, 809 din țară, și 701 din comunitățile diasporei românești.

Toate activitățile din cadrul proiectului pot fi urmărite și apreciate pe pagina eparhială de Facebook denumită „Biserica-familia românilor de pretutindeni. Concurs în Dâmbovița”, care a înregistrat până acum peste 150.000 de accesări, precizează Arhiepiscopia Târgoviștei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel