Parlamentul a mărit de opt ori bugetul pentru biserici

Bisericile sunt pe punctul de a primi sume de bani suplimentare pentru 2015, după ce Comisia din Parlament a mărit de circa opt ori bugetul pentru culte, anunţă România TV.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe ale Parlamentului au decis să mărească de peste opt ori suma alocată pentru sprijinirea cultelor din bugetul Secretariatului General al Guvernului. Astfel, în urma unui amendament ce a fost votat în unanimitate de către parlamentari, suma a crescut de la 6.000.000 la 51.000.000 lei.

Chiar şi în aceste condiţii, membri ai comisiilor s-au plâns de cuantumul pe care contribuabilii îl vor plăti pentru construcţia de noi biserici invocând faptul că pentru 2014 suma a fost de 130.000.000 lei.

De asemenea, s-a decis ca pentru bisericile ortodoxe din străinătate să se aloce suma de 200.000 de lei.

Cu toate investițiilor enorme în lăcașurile  de cult și infrastructură din  ultimii ani, încrederea în Biserică s-a erodatde la o lună la alta, fapt pentru care acest lucru trebuie să fie un semnal de alarmă pentru reprezentanții BOR.

Potrivit ultimului barometru de opinie realizat de INCSOP,  Biserica domină topul încrederii în instituțiile sociale sau private din luna decembrie 2014 cu 60,6% încredere multă și foarte multă față de 62,4% în luna octombrie. Iar tendința încrederii românilor în Biserică este scădere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel