Parlamentul a adoptat bugetul de stat pe 2013

plenul-parlamentul-romaniei-dc
plenul-parlamentul-romaniei-dc

Bugetul de stat pentru 2013 a fost aprobat joi de Parlamentul României, deputații și senatorii adoptând proiectul legii cu 309 voturi ”pentru” și 108 ”împotrivă”.

Prim-ministrul Victor Ponta că bugetul adoptat astăzi este cea mai bună variantă în prezent. ”'Nu este un buget perfect, dar este cel mai bun buget pe care puteam să îl avem astăzi şi sper ca anul viitor să avem un buget mult mai bun decât acesta”, a mai spus Ponta de la tribuna Parlamentului, a declarat premierul Victor Ponta, de la tribuna Parlamentului.

Senatorii şi deputaţii au reluat, joi dimineaţă, lucrările în plenul reunit al Parlamentului, primul punct înscris pe ordinea de zi fiind cererea de reexaminare a Statutului deputatului şi senatorului, transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu. De asemenea, deputații și senatorii au dezbătut bugetul statului pe anul 2013, pentru ca parlamentarii să dea ulterior vot final pe proiectul de lege. La şedinţa comună participă, din totalul de 587 de parlamentari, 412 aleşi, după cum a rezultat în urma apelului nominal. Este cea de-a treia zi în care parlamentarii discută proiectul de lege privind bugetul statului, marţi fiind aprobate majoritatea articolelor cu amendamentele adoptate în Comisiile de finanţe-buget, iar miercuri dezbaterile au continuat cu anexele prevăzute la ultimul articol (54) al actului normativ.

Totodată, Parlamentul a retrimis joi pentru o săptămână la Comisia de statut, raportul cu privire la Statutul deputaților și senatorilor care admitea obiecțiile ridicate de Traian Băsescu, după ce PNL a criticat textul privind incompatibilitățile și a anunțat că va vota împotrivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel