Părinți de succes: Află dacă ai calitățile unui părinte model

Orice părinte își dorește să aibă o relație excepțională cu proprii copii și de multe ori se instalează nesiguranța că nu acționează corect. Însă, poate factorii esențiali în relația părinte-copil sunt sinceritatea și eliminarea stresului în situații problematice. În plus, profesorul universitar Ion-Ovidiu Pânișoară, doctor în Științe ale Educației în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educație, aduce în atenția părinților de succes și lista întocmită de Departamentul de educație – Statele Unite ale Americii, cu reguli care pot fi utilizate cu succes pentru a cimenta legătura cu cei mici. 

Trebuie să vă exprimați iubirea. Ea trebuie exprimată cu orice ocazie, însă asta nu implică ca părinții să nu acționeze atunci când copiii greșesc.

Trebuie să oferiți suport. Nu uitați că ceea ce părinților li s-ar putea părea obstacole minore, cel mic să nu aibă aceeași percepție. Atunci, copilul trebuie să primească sprijin, laude și încurajări din partea părinților lor.

Stabilirea limitelor. Este responsabilitatea părinților de le stabili, deoarece sunt responsabile de siguranța fizică și emoțională a copiilor.

Trebuie să deveniți un model de rol. Copiii imită, iar primul model îl oferă proprii părinți.

Trebuie să le predați copiilor lecția responsabilității. Se poate pleca de la responsabilități minore, precum curățenia în propria cameră, aranjarea jucăriilor sau ajutor la treburile familiale.

Oferirea unui evantai larg de experiențe de viață. Nu uitați că cel mic trebuie ghidat și sprijinit  pentru a-și descoperi talentele și interesele.

Tratarea cu respect a copilului. Să-i ofere încredere, să încerce să-i înțeleagă alegerile și interesele, să fie empatic cu copilul.

Citește mai multe pe performante.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel