Papa Francisc, mesaj pentru creștini: Aceste trei lucruri ne vor ajuta foarte mult

Papa Francisc îi îndeamnă pe creștini să fie mai înțelegători și mai atenți față de semenii lor.

Papa Francisc i-a îndemnat duminică pe creştini, în aceste vremuri de pandemie şi înainte de venirea Crăciunului, să fie mai înțelegători și mai atenți la nevoile semenilor lor, relatează Agerpres. După rugăciunea duminicală Angelus oficiată în Palatul Pontifical, papa i-a îndemnat pe credincioşi ca în plină perioadă de Advent, perioada celor patru săptămâni de dinaintea Crăciunului, să găsească "binele, chiar şi în aceste vremuri vitrege de pandemie", citează EFE.

Îi sfătuiesc pe creştini la "mai multă sobrietate, atenţie discretă şi respectuoasă faţă de vecinii lor aflaţi în dificultate şi la momente de rugăciune petrecute în familie. Aceste trei lucruri ne vor ajuta foarte mult", a spus papa.

În mesajul său de duminică, Suveranul Pontif a admis că actuala situaţie pe care o trăim, marcată de pandemie, suscită în rândul multora "preocupare, frică şi nemulţumiri, existând riscul de a cădea în pesimism, apatie şi închidere în sine". El a explicat că "în mijlocul vicisitudinilor vieţii, Dumnezeu mereu ne întinde mâna şi ne eliberează de ameninţări". Nu trebuie decât "să prindem această mână pentru a nu ne prăbuşi în abis şi pentru a ne găsi pe noi înşine", a încheiat papa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel