PAH: Delta Dunării, otrăvită cu îngrășăminte chimice

Jurnalistul Patrick Andre de Hillerin atrage atenția asupra faptului că toate cele trei mari companii care fac agricultură în Delta Dunării ar folosi îngrășăminte chimice, deși legea interzice acest lucru.

Totul a ieșit la iveală în urma unor controale efectuate de o comsie din cadrul prefecturii Tulcea.

"Raportul comisiei mixte scoate în evidență multiple încălcări ale legii Rezervației. Astfel, în februarie 2015, în depozitul din Tulcea al Delta Rom Agriculture au fost descoperite 11 tone de îngrășăminte și substanțe fitosanitare interzise pe teritoriul rezervației. În aprilie 2014, se menționează în raport, Agro Delta Sireasa, efectua erbicidarea grâului cu Granster, un erbicid interzis în rezervație. Tot în aprilie 2014 s-a descoperit că Delta Rom Agriculture a însămânțat 300 de hectare cu grâu tratat cu Celest Top, alt produs interzis pe teritoriul RBDD. Și tot atunci, în aprilie, în depozitele Anglo Rom au fost descoperite 100 de tone, nici mai mult, nici mai puțin, de îngrășăminte chimice interzise în rezervație," se arată în articolul lui Patrick Andre de Hillerin scris pentru Cațavencii.

Mai mult decât atât, în ciuda acestor aspecte, unele dintre companii ar încerca să obțină certificate bio pentru produsele cultivate deși rapoartele arată că s-au folosit îngrășăminte chimice. Totodată, conform sursei citate, vina pentru distrugerea Deltei Dunării ar fi deviată în mod intenționat pe seama decolmatărilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel