OUG pe justiţie. Rădulescu: Dăncilă trebuie să stea urgent de vorbă cu Toader

Catalin Radulescu
Catalin Radulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că premierul Viorica Dăncilă trebuie "să stea de vorbă urgent cu ministrul Justiţiei" şi să înţeleagă că trebuie să dea ordonanţele de urgenţă pe justiţie "pe care le aşteaptă toată lumea". 

Întrebat în legătură cu faptul că premierul Viorica Dăncilă nu participă la Strasbourg la dezbaterea din Parlamentul European, Rădulescu a spus: "Probabil că premierul se pregăteşte să dea ordonanţele pe care le aşteptăm de mult timp, împreună cu domnul ministru, nu glumesc". "Eu cred că doamna premier trebuie să stea de vorbă urgent cu ministrul Justiţiei, trebuie să înţeleagă că trebuie să dea aceste ordonanţe de urgenţă pe care le aşteaptă toată lumea. Dacă nu, o să vedem când facem Comitet executiv ce vom hotărî noi", a adăugat Rădulescu.

 Întrebat dacă Tudorel Toader trebuie să mai rămână ministru al Justiţiei, Rădulescu a răspuns: "Să nu mai rămână". 

"Judecătorii trebuie să-l achite pe preşedintele Dragnea"

Pe de altă parte, Cătălin Rădulescu s-a referit la procesul liderului PSD Liviu Dragnea, susţinând că acesta nu poate fi condamnat, deoarece nu este vinovat. "Nu există aşa ceva ca liderul nostru să fie condamnat şi cred că în România nu trebuie să existe asemenea practici. O să vedeţi cum o să reacţionăm. Deci, gata, s-a terminat cu condamnările nevinovate a liderilor din PSD. Cine mai are curaj în continuare să condamne fără probe şi că sistemul paralel dă bileţele să condamne oameni, o să iasă poporul şi o să vedeţi cum reacţionează. Deci, cred că în momentul de faţă judecătorii trebuie să-şi facă meseria şi, dacă nu există probe, trebuie să-l achite pe preşedinte. (...) Deci eu am citit dosarul şi ştiu că nu există niciun fel de probă. Aici nu s-au furat miliarde de euro, milioane de euro şi aşa mai departe ca să condamni un om nevinovat. Eu cred că judecătorii în momentul de faţă trebuie să arate foarte clar că nu mai ţin cont de acest sistem paralel şi că trebuie să judece corect", a afirmat Rădulescu. 

El a spus că trebuie să se renunţe la practica din anul 2013, când mai multor lideri PSD li s-au făcut dosare


"Ne-am săturat de ceea ce s-a întâmplat în 2013, când s-a întâmplat ca la sute de lideri PSD să li se facă dosare. Eu cred că s-a terminat cu momentul ăla. Dacă sistemul paralel îşi va mai permite ca să treacă în acest moment şi să influenţeze judecătorii, cred că poporul le va arăta ce înseamnă judecata poporului. (...)Nu există să fie condamnat preşedintele Liviu Dragnea, pentru că nu e vinovat ca să fie condamnat. Nu există această variantă pentru noi şi eu cred că e bine să vă băgaţi în cap. Noi ştim că acest preşedinte al nostru este nevinovat şi cred că trebuie să se termine cu aceste practici nenorocite", a mai afirmat Rădulescu. 

Referitor la faptul că procesul a fost amânat, Rădulescu a apreciat că "judecătorii au fost extrem de buni, au amânat decizia pentru a aştepta hotărârea Curţii Constituţionale". 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat luni, pentru 20 mai, judecarea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel