OUG pe anticipate, publicată în MO. Tăriceanu: Sesizăm Avocatul Poporului

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat că va sesiza Avocatul Poporului cu privire la OUG pentru anticipate. 

„ALDE, cel mai probabil, o să facă o sesizare către Avocatul Poporului în privinţa OUG referitoare la alegeri, pentru că noi considerăm că această OUG încalcă flagrant drepturi şi libertăţi fundamentale ale cetăţeanului, prevăzute în Constituţie, distorsionează procesul electoral grav, permiţând turismul electoral şi, pe lângă aceasta, introduce o serie de restricţii care pot afecta partidele mici în ceea ce priveşte reprezentarea în secţiile de vot, astfel încât cel mai probabil 15 – 20% din voturile exprimate vor fi ulterior repartizate către partidele mari", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la Digi24. 

Ce dovedeşte ordonanţa 

„Faptul că guvernul s-a bâlbâit, întâi a dat ordonanţa, apoi a anunţat că nu vrea să o mai publice, ulterior a anunţat că vrea să o publice şi a şi publicat-o, dovedeşte un singur lucru, că planurile PNL în ceea ce priveşte alegerile anticipate nu au slăbit în ceea ce priveşte guvernul. Alegerile anticipate, după cum aţi văzut, nu sunt îmbrăţişate de o parte importantă din Parlament", a mai declarat liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel