OUG abuz serviciu. Soluție de echilibru propusă de un jurnalist de investigație

Sorin Ovidiu Bălan, jurnalist de investigație, a venit cu o soluție de echilibru în scandalul cu modificările din justiție.

"Să se retragă nenorocita asta de ordonanţă. Imediat! Foarte bine! Abuzul în serviciu să fie în continuare infracţiune. Şi mai bine. Dar nu ar fi mult mai bine ca să răspundă şi magistraţii pentru abuz în serviciu? Un procuror care a făcut un dosar unui inculpat care este apoi achitat de instanţă, n-ar fi bine să răspundă şi el penal? Pentru abuz în serviciu. Un judecător care dă o sentinţă aiurea, infirmată de CEDO, n-ar fi foarte bine să răspundă şi el penal, tot pentru abuz în serviciu? Sau aşa nu mai este bine? E bună legea, dar să nu ni se aplice nouă", a spus ziaristul.

De remarcat că în cazul procurorilor și judecătorilor care greșesc fapta, se prescrie în șase luni. Nici vorbă să ajungă vreo decizie de la CEDO sau motivarea unei decizii superioare din altă instanță în șase luni. Tot termen de șase luni s-a pus și pentru prescrierea termenului de denunț in OUG. Mai exact, este prevăzută introducerea unui nou alineat la articolul 290 conform căruia "denunţul se depune la organul de urmărire penală competent în termen de șase luni de la data săvârşirii faptei prevăzute de legea penală". Această prevedere intră în vigoare de la momentul publicării ordonanţei în monitor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel