Opoziţia strânge rândurile. Dan Barna: Pregătim o alternativă viabilă

Cioloș - Barna
Cioloș - Barna

Liderul USR, Dan Barna, a postat pe pagina sa de Facebook o scrisoare deschisă către toate partidele de opoziţie, în care îndeamnă la formarea unei majorităţi care să poată prelua guvernarea din 2020. 

"Noi, cei care am format Alianța 2020 USR PLUS, ne-am angajat în negocieri politice serioase, pentru consolidarea unui proiect politic care să aibă un fond temeinic, reguli de funcționare clare, cu procese cât mai deschise pentru desemnarea celor mai buni candidați pentru cetățenii României și pentru România. Dar considerăm că este în egală măsură important ca forțele de bună credință din societate - politice, academice și societatea civilă - să se alăture unui astfel de proiect astfel încât să ne asigurăm că oferim electoratului cea mai bună opțiune.

Necesitatea adunării tuturor actorilor responsabili în jurul unui Proiect pentru România este confirmată și de rezultatele din 26 mai, dar și de rezultatele tuturor studiilor realizate până acum. Fără dubiu, trebuie pregătită din timp o guvernare legitimă și puternică pentru 2020. O guvernare legitimată prin alegeri în care niciun român să nu mai poată fi oprit să voteze, capabilă să ofere soluțiile politice corecte și să depășească orgolii de partid sau personale care ar putea împiedica buna ei funcționare", a scris Dan Barna. 

Ce conţine scrisoarea deschisă 

"În respect deplin pentru votul cetățenilor români, considerăm că este datoria noastră politică și morală să oferim electoratului o opțiune politică responsabilă, capabilă să satisfacă necesitățile societății în momentul actual.

România se află în fața unui ciclu electoral special: după alegerile prezidențiale, locale și parlamentare din 2019 – 2020, țara noastră va beneficia de două intervale electorale neîntrerupte de alegeri decât o singură dată, în 2024. Asta poate aduce opt ani de stabilitate și dezvoltare, nealterați de lupte politice, nici de dezbinare în societate, în jurul unei majorități solide și al unui guvern competent.

Pentru a valorifica această șansă, România are nevoie de o forță politică democratică și proeuropeană capabilă să producă o schimbare profundă, cu accent pe dezvoltarea economică și pe oferirea șansei la bunăstare durabilă tuturor cetățenilor săi.

În consecință,  ne propunem să acționăm ca forțe politice care pun acest context politic mai presus de interesul personal sau al unui partid. Vrem să oferim societății românești o alternativă politică interesată de o guvernare competentă pe termen lung, cu impact asupra viitorului României.

Considerăm că este nevoie de propuneri politice și de politici publice clar conturate, pe care românii să le poată înțelege și cântări înainte de a-și da votul. E nevoie totodată de o viziune limpede și concretă despre modalitățile în care aceste politici pot deveni realitate", se arată în document. 

Scrisoarea integrală poate fi citită pe site-ul USR

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel