OMS a suspendat procesul de aprobare pentru Sputnik V

Pixabay
Pixabay

Vaccinul Sputnik V nu va fi aprobat prea curând de OMS, instituția internațională suspendând procesul.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a suspendat procesul de aprobare pentru vaccinul rusesc Sputnik V anti-COVID, relatează Euronews.  Un oficial regional al OMS a declarat că procesul de fabricație al vaccinului nu a îndeplinit standardele necesare.

Rusia a solicitat pentru prima dată aprobarea OMS pentru vaccinul lor în februarie, dar nu a primit încă un loc pe lista de urgență de utilizare a vaccinurilor. OMS spune că au întârziat aprobarea vaccinului până când se poate efectua o nouă inspecție la una dintre fabricile în care a fost produs Sputnik V.

Eficacitate de peste 90%

Cercetările publicate în jurnalul medical The Lancet arată că vaccinul are o eficacitate de 91,6% împotriva coronavirusului. Pe contul său oficial de Twitter, Sputnik a susținut, de asemenea, miercuri că vaccinulul a demonstrat o eficacitate de 97,2% în timpul campaniei de vaccinare din Belarus.

Atât OMS, cât și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) au spus că încă așteaptă date complete de la producătorii vaccinului.

Vorbind într-un briefing de presă pentru Organizația Pan Americană a Sănătății, o sucursală regională a OMS, directorul adjunct Jarbas Barbosa a declarat că cererea Rusiei pentru autorizarea de urgență a fost suspendată.

"În timp ce se inspectau una dintre fabricile în care este fabricat vaccinul, a fost constatat faptul că această fabrică nu era în acord cu bunele practici de fabricație", a spus Barbosa miercuri. „Producătorul [vaccinului] trebuie să țină cont de acest lucru și să facă modificările necesare, apoi să fie pregătit pentru o nouă inspecție. OMS așteaptă vești de la producător, în legătură cu standardele la care se află fabrica", a adăugat el.

OMS, nesigur de Sputnik V

OMS și-a exprimat anterior îngrijorarea cu privire la o posibilă contaminare și insuficiență în timpul unei inspecții la fabrica de producție Sputnik V din Ufa. În iunie, compania care gestionează fabrica - Pharmstandard - a afirmat într-o declarație de presă că inspecția intermediară a OMS „nu ​​a identificat probleme critice”.

"Invităm OMS pentru o altă inspecție. Rămânem pe deplin transparenți și vom continua procesul de pre-calificare al OMS”, au afirmat reprezentanții Pharmstandard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel