EXCLUSIV  Oana Lovin, zi de naștere la Poliție. PRIMUL lucru pe care l-ar face dacă ar avea putere de decizie

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

De ziua ei de naștere, Oana Lovin a răspuns la câteva întrebări pentru DC News.

Oana Lovin, protestatara care a ieșit în evidență în spațiul public în ultimul an, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Cel puțin, teoretic. 

Întrebată cum și-a petrecut ziua de naștere, Oana Lovin ne-a spus, râzând, că... la Poliție. „A depus plângere împotriva mea domnul Malin Bot că aș fi aruncat cu apă cu Covid în el și mai aveam de dat niște declarații. Dacă era vreo problemă să sun eu, să am o problemă serioasă... nu cred că erau așa de prompți”, a explicat Oana Lovin pentru DC News.

Primul protest l-a organizat în școala generală 

În continuare, vorbind despre implicarea ei în luptele politice, Oana Lovin ne-a dezvăluit că „Eu așa am fost tot timpul. Am crescut în mediul ăsta cu politica, cu știrile... Așa am fost dintotdeauna. Cred că primul protest a fost în școala generală, când am organizat o grevă pe tot etajul. Mereu am ieșit.... Și pe vremea lui Băsescu și cu Colectiv.” 

Videochatul și supărarea familiei 

Când vocea ei începuse să se audă la TV și în mediul online, a apărut informația că face videochat. Oana Lovin ne-a spus că persoanele din jurul ei știau că face videochat. A simțit însă, deși rudele nu i-au spus nimic, că există acolo supărare - asta a menționat protestatara când a fost întrebată de ce a fost cel mai greu când s-a aflat în spațiul public. 

Femeile sunt discriminate pur și simplu, dar să mai fii și stigmatizată de treaba asta... Supărarea familiei (n.red cel mai greu moment) dar nu mi-au spus nimic... Pot să-mi imaginez că nici bine nu le-a căzut. În rest, n-am fost afectată pentru că oamenii din jurul meu știau. Inclusiv persoanele cu care ies la protest, cu care socializez mai des. Eu am fost sinceră, am spus. Eu înțeleg, nu vreau să fac din asta o normalitate. Înțeleg că e ceva la limită și societatea pe care mi-o doresc eu n-ar trebui să aibă componenta asta. Dar așa e situația, asta s-a întâmplat, lucrăm cu ce avem și facem ce putem ca să ne depășim situația”, a mai spus Oana Lovin pentru DC News.

Și că tot veni vorba de femei, am întrebat-o pe Oana ce ruj e la modă: rujurile care își schimbă culoarea în funcție de piele și au și proprietăți hidratante: „Deci foarte multe pe hidratare și pe nuanțe naturale, care cumva se modifică în funcție de culoarea pielii.”

Ce ar face Oana Lovin în România dacă ar avea puterea de decizie

Amnistie și grațiere pe Justiție. Toate faptele de corupție ale magistraților să fie șterse pentru că oricât mi-aș dori eu să-i văd la pușcărie pentru toate faptele de corupție este imposibil să blochez un sistem. Plus că sunt profesii care necesită timp de formare. Amnistie și grațiere plus răspunderea magistraților. Adică momente 0 în care se resetează justiția, în care se cere ajutorul, poate din extern, să se revizuiască tot ce ține de Codul de procedură penală. Frumos ar fi și cu Legea lustrației să se întâmple ceva, cu toate că am văzut că și dosarul loviturii de stat se mătrășește cumva, că n-a fost Revoluție. Dar asta cu Justiția cred că e cel mai important lucru. Nu pot să faci business, nu poți să faci politică, nu poți să faci absolut nimic dacă tu nu ai o justiție dreaptă”, ne-a mai declarat Oana. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel