O putere străină s-a aflat în spatele atacului cibernetic contra Ministerului de Externe din Cehia

O putere străină s-a aflat în spatele celui mai recent atac cibernetic care a vizat Ministerul de Externe ceh, a anunţat marţi Comisia pentru afaceri externe, apărare şi securitate a Senatului de la Praga, deşi nu a identificat statul respectiv şi nu a oferit detalii despre acest incident, transmite Reuters.

Cotidianul ceh Denik N a relatat marţi că atacul cibernetic asupra Ministerului de Externe ceh a avut loc în luna iunie, dar a precizat că nu a fost compromisă nicio informaţie confidenţială. Citând trei surse, cotidianul ceh a menţionat că atacul a provenit din Rusia.

Comisia pentru afaceri externe, apărare şi securitate a Senatului ceh i-a cerut guvernului să trateze cu seriozitate provocările la adresa securităţii cibernetice, citând informaţii publicate de Agenţia naţională pentru securitatea cibernetică şi a informaţiilor (NUKIB).

Cu privire la cel mai recent incident, comisia declară că atacul cibernetic contra Ministerului Afacerilor Externe a fost efectuat de o putere străină, potrivit NUKIB, a menţionat comisia senatorială într-o declaraţie postată pe site-ul camerei superioare a parlamentului ceh.

O purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe ceh a refuzat să facă vreun comentariu despre acest incident. 

În decembrie anul trecut, serviciul de contrainformaţii ceh (BIS) a menţionat, în raportul său anual, că serviciile de informaţii ruse s-au aflat la originea atacurilor cibernetice din 2017 contra Ministerului de Externe ceh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel