Surpare de proporții CATASTROFALE în Germania. Sat căzut într-o prăpastie- FOTO

Pexels
Pexels

O alunecare de teren din Germania a transformat o parte dintr-un sat din regiunea Cologne într-o ravenă de pământ. 

O surpare de teren de proporții catastrofice a avut loc în Germania în urma ploilor abundente și a inundațiilor. Câteva persoane și-au pierdut viața în urma surpării care a înghițit și părți ale unor case locuite de rezidenți ai localității, dar și o parte a unui castel local, scrie Daily Mail

Pământul s-a surpat în Blessem, aproape de Cologne, zona plată, pe care se afla un câmp agricol și câteva clădiri devenind o ravenă de pământ. Nu se cunoaște încă bilanțul final al deceselor, iar o operațiune de salvare este în prezent în desfășurare.

15 persoane au fost evacuate cu elicopterul, după ce acestea au rămas blocate în oraș, temându-se de un nou colaps. Alți 55 de rezidenți au fost evacuați în timpul nopții în urma inundațiilor masive. 

Declarațiile Angel Merkel

'Sunt foarte profund afectată de suferinţa persoanelor în cauză', a afirmat Merkel, exprimându-şi 'teama că adevărata amploare a dezastrului va fi cunoscută doar în zilele următoare'.

Ea a vorbit de 'o zi de teamă, o zi de angoasă, o zi de disperare' în cursul unei conferinţe de presă comune cu preşedintele american Joe Biden, care i-a prezentat sincere condoleanţe. Cancelarul german a promis ajutor pentru 'reconstrucţie' şi le-a dat asigurări celor afectaţi că 'nu sunt singuri'.

Zeci de morți

Cel puțin 42 de persoane au fost ucise și alte câteva zeci sunt date dispărute joi, 15 iulie, în urma inundațiilor istorice ce au avut loc în Germania, relatează Reuters. Volumul de apă adunat în urma ploilor abundente a făcut ca râurile din vestul Germaniei, Elveția, Belgia și Luxemburg să se reverse. Meteorologii spun că a plouat în 2 săptămâni cât într-o vară întreagă. În continuare rămâne sub avertizare Belgia și va intra și Suedia la sfârșitul săptămânii. 

Și-au pierdut viața 18 persoane și multe altele au fost date dispărute în regiunea cu specific viticol Ahrweiler, din Rhineland-Palatinate, a transmis poliția. Râul Ahr, care se varsă în Rin, a avut o creștere masivă a debitului, apele măturând câteva zeci de case.

Alte 15 persoane au murit în regiunea Euskirchen, la sud de orașul Bonn. Și în Belgia doi bărbați au fost uciși de șuvoaiele de apă, iar o adolescentă de 15 ani este dată dispărută. 

Sute de soldați au ieșit pe străzi pentru a ajuta poliția și echipele de intervenție în eforturile de salvare și de îndepărtare a aluviunilor. Mai multe tancuri au fost folosite pentru a ridica de pe străzi resturile lăsate în urmă de apele ieșite din matcă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel