Numire miniștri. Coita, după refuzul lui Iohannis: Asta e strategia președintelui

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul Alex Coita a comentat decizia recentă a președintelui Iohannis de a refuza din nou interimarii propuși de premierul Viorica Dăncilă.

Alex Coita spune că prin această decizie, strategie președintelui e de a nu pune în pericol șansele moțiunii, evitând să dea un semn de slăbiciune.

„Va conta foarte mult moralul celor din PNL, celor din opoziție și capacitatea de a îi aduce alături de ei pe membrii ”trădători” ai actualei puteri. 

Problema este că de la discursul referitor la statul de drept și până la aceste acțiuni care forțează dincolo de limite Constituția este o distanță foarte mare. Știm foarte bine că la Educație doamna Dăncilă a numit al doilea interimar, ceea ce cred că e fără precedent, domnul Iohannis are dreptate în acest sens, dar acest lucru e determinat de refuzul președintelui de a îl accepta pe domnul Valeca.

E un joc de-a șoarecele și pisica. O cursă a încăpățânărilor care nu face decât să determine un blocaj la nivelul Guvernului. Mă întreb dacă moțiunea de cenzură nu va trece în Parlament, ce va face domnul Iohannis? Va cere un alt vot de încredere după picarea moțiunii? 

Avem nevoie de o soluție care să tranșeze acest blocaj pentru că nu face bine economiei, țării și cetățenilor”, a precizat Alex Coita, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel