Nu mai țineți pepenele verde în frigider: își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților 

Nu mai țineți pepenele verde în frigider - își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților. Sursa - Pexels
Nu mai țineți pepenele verde în frigider - își pierde majoritatea vitaminelor și a nutrienților. Sursa - Pexels

Arșița verii ne obligă să răcim majoritatea alimentelor în frigider, chiar și pepenii, dar de fapt facem o mare greșeală. 

De fapt, spun experții, pepenele verde ar trebui ținut la temperatura camerei, pentru a-și păstra toți nutrienții în care este bogat. Când este rece, pepenele verde își pierde majoritatea vitaminelor și nutrienților.

În plus, pepenele verde continuă să producă vitamine și nutrienți chiar și după ce a fost smuls din rădăcină, dar doar dacă este păstrați la temperatura camerei. Când îl pui în frigider, procesul încetinește semnificativ.

Tiramisu proaspăt de vară: fără ouă și cacao, dar cu fructe exotice delicioase. Este imposibil să nu-l iubești

Prin urmare, pepenii verzi trebuie cumpărați și consumați imediat. Este bogat în mulți nutrienți precum vitaminele A și C, beta-caroten, licopen, fier, zinc și multe alte minerale.

 

BONUS. Știți cum să alegi un pepene verde? Iată cele mai bune trucuri: atenție la dimensiuni și codiță

 

În magazine și piețe au apărut, deja, delicioșii pepeni verzi.  Cu toții ne dorim să servim o felie dintr-un pepene roșu delicios și răcoros, într-o zi de vară. Cu toate acestea, știm că nu întotdeauna cumpărăm pepenele potrivit.

Cum să alegi un pepene verde: iată sfaturile de bază pentru un pepene dulce! Dacă nu știi să-l alegi corect, atunci cumpărarea unui pepene verde de calitate este o chestiune de noroc. Nu vă faceți griji: vă prezentăm câteva trucuri care o sa vă fie de folos.

Ricotta, făcută în casă din trei ingrediente: bună, cremoasă și autentică

Dimensiuni - Mărimea pepenelui este importantă. Există credința că cu cât este mai înalt, cu atât pepenele este mai gustos. Adevărul este că mărimea ideală este cea medie.

Se spune că pepenele verze mai alungit și înalt este mai apos, iar pepenele verde mai puțin înalt și mai rotund este mai dulce.

Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Pată gălbuie - Pepenele verde are o regiune cu pete, dar culoarea petelor este cea după care putem stabili dacă fructul este bun sau nu. Dacă culoarea petei este galbenă sau portocalie, îl poți cumpăra!

Pete întunecate - Se poate observa că mulți pepeni verzi au unele pete întunecate. Dacă zonele sunt foarte întunecare, înseamnă că au fost polenizați de albine, prin urmare acești pepeni vor fi mai dulci.

Salată tropicală proaspătă și de vară. Nu ați mâncat niciodată ceva mai bun

Pete albe - Niciodată să nu alegi un pepene care are pete albe! Acesta va fi bun, însă nu la fel de zemos şi dulce precum unul care are pete de culoare gălbuie-portocalie. Această zonă unde apare pata respectivă este locul care a fost în contact cu pământul, de aceea se decolorează coaja.

Analizează codiţa pepenelui  - Dacă codiţa este uscată înseamnă că pepenele este copt şi dulce. În schimb, dacă ai observat că are o codiţă verde înseamnă că a fost cules prea devreme şi probabil nu va fi atât de dulce şi bun.

 

BONUS. Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri

 

Dacă există un fruct care simbolizează vara, acesta este cu siguranță pepenele verde. Cui nu-i place să se răcorească, vara, cu o felie suculentă de pepene verde? Cu toate acestea, foarte puțini știu că pulpa pepenelui nu este singura parte comestibilă. Chiar și coaja poate fi mâncată. 

Mai întâi, spălați bine coaja de pepene verde, pentru a îndepărta toate pesticidele care sunt periculoase pentru sănătatea noastră. În plus, partea cea mai verde și mai subțire a cojii trebuie îndepărtată cu un cuțit. Doar stratul alb este folosit în bucătărie.  

Tartă cu cireșe proaspete și fără unt, un desert senzațional de vară: oaspeții vor cere o felie în plus

Rețeta vine tradiția culinară indiană. Coaja de pepene verde are o textură care absoarbe perfect toate aromele condimentelor folosite. Din acest motiv, coaja de pepene verde este potrivită pentru prepararea mâncărurilor cu curry. Putem adăuga pur și simplu cojile de pepene verde, tăiate cubulețe, în amestecul de legume preferat și să le sotăm cu condimente după gust, potrivit proiezionidiborsa.it.

Să vedem cum se prepară un curry gustos cu coajă de pepene, care poate fi servit cu orez sau pâine.

Ingrediente pentru patru persoane:

partea albă a cojii de la o jumătate de pepene verde;

 o ceapă;

o linguriță de semințe de muștar;

o jumătate de linguriță de semințe de chimen;

un buton de unt;

două lingurițe de curry,

un praf de turmeric;

sare.

 

Metodă de preparare

 

Coaja spălată și curățată a pepenelui verde se taie în cuburi. Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă muștarul și semințele de chimen. Când semințele încep să sfârâie, adăugați ceapa și rumeniți-o.

Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență

Adăugați cuburile de coajă de pepene verde în tigaie și asezonați  amestecul de condimente: sare, turmeric și curry. Amestecați bine și  acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți timp de aproximativ zece minute  sau până când cubulețele de pepene verde din moi.  

Iată un preparat delicios care trebuie savurat cald. Data viitoare când veți cumpăra un pepene, nu uitați: nu aruncați niciodată cojile acestui fruct delicios și versatil.

Beneficiile pepenelui verde

 

Fiecare 100 de grame din acest fruct  conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale precum fierul, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul etc.

Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi (licopenul) din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali, scrie csid.ro.

Chec bestial, gata în 5 minute: îl prepari ușor și dispare într-o clipă de pe mese

De asemenea, pepenele verde conţine citrulină, care se găseşte îndeosebi în coajă, aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

Aceiaşi antioxidanţi, împreună cu vitaminele conţinute de pepene joacă un rol activ în prevenirea a numeroase tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin. Un studiu realizat în  China în 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu au mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel