Păstrați verdeața, în frigider, mai multe săptămâni: cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă

Păstrați verdeața în frigider mai multe săptămâni - cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă. Sursa - Pexels
Păstrați verdeața în frigider mai multe săptămâni - cu aceste trucuri va fi verde și proaspătă. Sursa - Pexels

Vara este sezonul când găsim verdețuri din abundență în piețe și supermarketuri, toate fiind la prețuri destul de mici. De aceea, acum este momentul să pregătiți pătrunjel, mărar și leuștean verde mai mult timp sau peste iarnă.

Mărarul, pătrunjelul, salata verde și alte ierburi își pierd rapid aspectul atractiv din cauza ofilirii. Pentru a păstra verdeața mai multe zile  proaspătă trebuie să urmați câțiva pași simpli.

Trucul 1 - Pentru început, umeziți o pânză și înfășurați în ea tulpinile plantelor. De asemenea, puteți înveli în pânza umedă întreaga legătură de verdeață.

Cel mai rapid și sățios mic dejun: ai nevoie de trei lipii și patru ouă

Pentru un efect mai mare, pânza cu care ați înfășurat legătura de verdeață se acoperă cu o folie de staniol. Astfel, tulpinile și frunzele ierburilor vor rămâne suculente și ferme o lungă perioadă de timp.

Trucul 2-  Dacă aveți prea multă verdeață, o puteți pune în congelator, fără riscul de a-si pierde culoarea si aroma. Iată ce trebuie să faceți: pătrunjelul, mărarul sau leușteanul se toacă mărunt și se pun într-o cutie pentru cuburi de gheata. Peste verdeață se toarnă apă, ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline. 

Nu aruncați niciodată cojile de pepene verde! Le puteți folosi într-o rețetă indiană, care vă va cuceri

Cuburile de verdeață vor  rămâne verzi și aromate și vor arăta foarte bine în mâncare. Aceste cuburi pot fi păstrate în congelator maxim 6 luni.

Trucul 3 -  Spălați bine verdeața și uscați-o. După aceea, îndepărtați tulpinile, dacă este necesar, și tăiați mărunt partea comestibilă. 

Verdeața se sărează generos (20 grame de sare la 100 grame de verdeață) și se pune într-un borcan de sticla cu capac etanș. Această verdeață poate fi adăugată la orice fel de mâncare: supe, sosuri sau salate.

Pune oregano pe pervaz: condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii

Oregano este o plantă, care oferă nenumărate beneficii organismului. Este un antioxidant puternic, care, luat sub formă de decoct, este capabil să regenereze sistemul respirator și să acționeze ca un regulator  al intestinului. Din acest motiv,  oregano se folosește în ceaiuri.

Oregano este un condiment cu nenumărate beneficii pentru sănătate și nu numai!  Planta este o specie nativă Europei, în regiunea mediteraneană, și sudului și centrului Asiei. În climatele nordice, unde temperatura este mai rece, este adesea cultivată anual.

Oregano se pretează la multiple întrebuințări, mai ales în bucătărie unde este folosită pentru a da un plus de nota multor preparate. Este folosit ca ingredient aromatizant esențial în prepararea cărnii, salatelor, peștelui, omletelor, fripturilor și a sosurilor.

Utilizarea neobișnuită a acestui condiment:  iată ce vă poate ajuta!

Dar, pe lângă faptul că este foarte util în bucătărie, dacă puneți oregano pe pervaz, acest lucru vă scapă, definitiv, de o problemă care apare primăvara și vara.  Vorbim de insectele care net intră în case în căutarea hranei.

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate

În această perioadă a anului ne putem confrunta cu o invazie de furnici. Oregano însă va rezolva această problemă. Mirosul său este insuportabil pentru aceste insecte și plasarea lui pe pervaz le va ține departe de casele noastre.  Doar o mână de oregano uscat, pus pe pervaz,  și furnicile vor fugi fără să mai încerce să pătrundă în casă.

Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa

În lipsa acestui condiment, există și alte ingrediente naturale cu aceeași putere, precum florile de garoafă, boabele de cafea, scorțișoara, lămâia. Toate aceste ingrediente sunt prost tolerate de furnicile, care cu siguranță va evita să mai intre în casă, căutarea hrănii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel