Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa

Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa. Sursa - Pexels
Scapă de țânțari cu ingredientele din bucătărie. Sunt atât de eficiente, încât insectele îți vor ocoli casa. Sursa - Pexels

Țânțarii sunt, fără îndoială, coșmarul nopților de vară. Pe lângă mușcăturile care ustură, te împiedică să dormi liniștit. Pentru a-i ține departe nu este necesar să apelezi la cine știe ce substanțe chimice. Plasele de țânțari sunt un remediu excelent, dar deseori se întâmplă să intre în casă.  

Iată cum să-i alungi cu soluții ecologice.

Aroma de cafea - țânțarilor nu le plac mirosurile puternice, pentru ca interferează cu sistemul lor nervos, prin urmare cafeaua are un efect de respingere. Pentru a îndepărta țânțarii poți arde niște cafea măcinată, iar dacă vrei să-i ții departe de grădină poți pune zaț de cafea în borcane, pe care să le plasezi printre plante.

Lămâie și oțet  sunt alte două ingrediente perfecte pentru alungarea țânțarilor. Aroma lor intensă enervează țânțarii, dar dacă le combini, poți fi sigur că nu-i mai vedea niciodată prin casă. Tăiați câteva felii de lămâie și stropiți-le cu oțet. Când lichidul este absorbit, așează feliile de lămâie pe  pervazuri și în zona ușilor. Veți obține același rezultat dacă înlocuiți cele două ingrediente cu ceapă și cuișoare tocate.

Ține un balsam de buze la îndemână: te salvează mereu când ești în impas. Opt situații în care îl poți folosi

Uleiuri esențiale - Folosite pentru a parfuma locuința, uleiurile esențiale sunt un repelent natural împotriva țânțarilor. Cele de lavandă, lămâie și ulei de arbore de ceai nu sunt iubite de țânțari. Adaugă câteva picături de ulei esențial într-un difuzor sau întinde-le pe piele ca pe o cremă și vei fi ferit de țânțari.

Menta, levănțica și busuiocul sunt perfecte împotriva insectelor. În plus le puteți folosi și în bucate pentru a le da o aromă deosebită.   

Blugii au rămas strâmți după spălare? Iată un truc cu care îi poți face din nou perfecți

Lumânări aromate -  Pentru a alunga țânțarii alegeți-le pe cele cu lemongrass sau lavandă. Pe lângă crearea unei atmosfere romantice, veți scăpa și de țânțari.

Fierbeți menta și busuioc, timp de douăzeci de minute, într-o cratiță cu apă. Odată filtrată și răcită, substanța poate fi pulverizată pe brațe și picioare și vei fi protejat de țânțari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel