Tiramisu proaspăt de vară: fără ouă și cacao, dar cu fructe exotice delicioase. Este imposibil să nu-l iubești

Tiramisu proaspăt de vară - fără ouă și cacao, dar cu fructe exotice delicioase. Este imposibil să nu-l iubești. Sursa - Pexels
Tiramisu proaspăt de vară - fără ouă și cacao, dar cu fructe exotice delicioase. Este imposibil să nu-l iubești. Sursa - Pexels

Tiramisu este unul dintre cele mai iubite deserturi, atât de tineri, cât și de bătrâni. În plus, se  gătește fără cuptor, se prepară rapid și ușor.  

Vara, însă, în preparatul clasic putea omite să adăugăm ouă și pudră de cacao.  Așa că mai bine apelăm la variante mai ușoare de tiramisu, care vor fi la fel de bune ca tiramus tradițional.

În timpul verii, fructele sunt nelipsite din casele noastre. Pentru rețeta acestui tiramisu vom folosi  fructe exotice deosebit de delicioase: mango, ananas și banană.

Pizza delicioasă de casă: este mai bună decât cea din pizzerie și te va cuceri de la prima bucățică

Proaspăt și cu o aromă delicată, acest tiramisu va semăna cu o înghețată. Este imposibil să nu iubești acest tiramisu proaspăt de vară.  

Ingrediente:

1 litru de frișcă,

500 grame de mascarpone;

80 grame de zahăr pudră;

1 plic de zahăr de vaniline;

1 mango;

½ ananas;

1 banană;

pișcoturi după gust;

suc de fructe după gust.

 

Iată cum se prepară rețeta

 

Într-un castron se toarnă smântâna cu zahărul pudră. Amestecăm rapid si punem recipientul la congelator pentru 15 minute. Această operațiune ne va permite să batem frișca până se întărește. Apoi o batem cu un blender electric. 

Prăjitură cu iaurt: fără zahăr adăugat și fără faină. Un desert cu adevărat irezistibil

Într-un bol punem mascarpone și plicul de zahăr vanilat și le mixăm. Apoi combinăm crema de mascarpone cu cea de smântână.  

Pentru sirop alegem un suc de mango sau alt fruct tropical. Îl diluăm cu puțină apă și, dacă dorim, putem adăuga un păhăruț de rom pentru a-i spori aroma. Între timp, spălăm și curățăm fructele, pe care, apoi, le tocăm în bucăți mici.

Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață

Într-o formă, tapetată cu hârtie de copt, turnam un strat de crema peste care aranjam ananasul tocat. Apoi continuăm alternând straturile de cremă și și fructe, folosind mango pentru al doilea strat și banane pentru al treilea.

Completam cu un strat de crema, iar, la final, așezăm pișcoturile, pe care, mai întâi, trebuie să le scufundăm în sirop. Acum punem tiramisu la congelator pentru o oră. După ce timpul a expirat, răsturnăm tiramisu pe un platou și îl decoram cu frunze de mentă.

BONUS. Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă

În zilele aride ale verii, vrei mereu să te răcorește cu o înghețată delicioasă. Și ce poate fi mai bun decât înghețată făcută în casă.

Să faci înghețată acasă este foarte ușor. Există multe variante de rețete de înghețată de casă, cea mai simplă dintre ele include doar 4 ingrediente.

Vinete murate, gata în 30 de minute: o rețetă ușoară, pe care și o gospodină fără experiență o poate pregăti  

Vă prezentăm una dintre cele mai populare rețete de înghețată de pe rețelele, pentru care avem nevoie de patru produse.

Ingrediente (pentru 4-6 porții):

căpșuni - 500 grame,  

banane - 600 grame,

zahăr - 4 linguri,

lapte - 400 ml.

Tartă ușoară de lămâie: fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă

 

Metoda de preparare 

 

Spălați căpșunele, îndepărtați-le tulpinile și uscați-le cu un prosop de hârtie. Banana decojită se tăie în bucăți mari. Puneți căpșunele și bananele într-un bol acoperit. Este mai bine dacă bolul este mai mare, astfel încât fructele să se atingă mai puțin între ele și să nu se lipească puternic după înghețare.

Adăugă un ingredient din bucătărie în detergentul de vase: trucul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit

Bolul se dă în congelator pentru aproximativ 3 ore. Fructele congelate (căpșunele și bananele) se pun în robotul de bucătărie, se adaugă zahărul (puteți adăuga miere sau un îndulcitor), și lapte și mixați până ingredientele se omogenizează. Turnați desertul în boluri. Dacă consistența este pre moale, o mai puteți pune la congelator pentru un timp.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel