Tartă cu cireșe proaspete și fără unt, un desert senzațional de vară: oaspeții vor cere o felie în plus

Tartă cu cireșe proaspete și fără unt, un desert senzațional de vară, oaspeții vor cere o felie în plus. Sursa - Pexels
Tartă cu cireșe proaspete și fără unt, un desert senzațional de vară, oaspeții vor cere o felie în plus. Sursa - Pexels

Acest desert cremos este inspirat din bucătăria franceză. Este delicios și ideal de preparat acum, când s-au copt cireșele.  Desertul poate fi preparat chiar și de cei care nu au experiență în bucătărie.

 

Crusta caramelizată al acestei tarte o deosebește de alte preparate. Să vedem cum se prepară, foarte ușor și rapid, acest deliciu culinar, originar din centrul Franței.

Este uimitor că acest desert cu cireșe proaspete, preparat fără unt, va da o notă elegantă oricărui meniu de vară.

SFAT: înainte de a începe să gătiți această tartă, ar trebui să scoateți sâmburii din cireșe. 

Cel mai bun pui crocant și auriu, făcut la cuptor. Secretul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit 

 

Ingredientele de care aveți nevoie:

700 grame cireșe;

3 ouă;

100 grame zahăr;

60 grame amidon;

40 grame de făină;

esență de vanilie;

100 ml lapte;

100 ml smântână lichidă proaspătă;

2 linguri de lichior după gust;

praf de sare.

 

Cum se prepară tarta cu cireșe

 

Bateți ouăle la temperatura camerei cu zahăr și esența de vanilie. Când amestecul și-a dublat volumul, adăugați smântâna și laptele călduț, precum  și lichiorul.

 

Cartofi copți în stil sicilian, cu o crustă aurie și crocantă: o mâncare super rapidă, cu doar 190 de calorii

 

La final, se adaugă făina cernută și praful de sare. Într-o vacă de copt, unsă cu unt, puneți cireșele  bine spălate și fără sâmburi. Deasupra cireșelor se toarnă aluatul.  Tava trebuie să aibă 24-26 de centimetri în diametru.

Tarta se coace la o temperatură de 180 de grade, aproximativ 45 de minute sau până se formează o crustă rumenită la suprafață. 

Chec bestial, gata în 5 minute: îl prepari ușor și dispare într-o clipă de pe mese

Tarta se poate servi cu o linguriță de înghețată  de vanilie sau ciocolată. Poate fi păstrată, în frigider, bine acoperită chiar și câteva zile. Dar poate că nu va fi necesar, deoarece oaspeții vor mai cere câte o felie când vor descoperi acest desert cu cireșe.

 

Beneficiile consumului de cireșe

 

Cireșele au nenumărate beneficii pentru sănătate, începând de la echilibrarea tensiunii arteriale și până la prevenirea cancerului.  Ajută la reglarea tensiunii arteriale, deoarece sunt bogate în potasiu, care ajută la eliminarea excesului de sodiu din organism. Totodată, cireșele conțin și quercetină, bioflavonoid important pentru organism, care ajută la relaxarea vaselor de sânge și reglarea tensiunii sistolice și diastolice, scrie doc.ro

Cireșele se numără printre cele câteva alimente bogate în melatonină, un hormon care scade temperatura corpului și induce starea de somnolență, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care suferă de tulburări de somn.

Cireșele sunt o gustare recomandată în curele de slăbire, deoarece au puține calorii (100 grame de cireșe au 50 de calorii), fiind bogate în apă, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor din organism. În plus, au foarte multe vitamine, ceea ce susține întărirea metabolismului, aspect foarte util atunci când ai deficit caloric.

Cireșele sunt utile în calmarea durerilor musculare. Așadar, atleții consumă suc de cireșe înainte de competiții și antrenamente, pentru o recuperare mai rapidă și mai puțin dureroasă. Acest lucru se datorează aportului mare de antioxidanți din compoziția cireșelor, care ajută la scăderea inflamației din corp și, astfel, susține și atenuarea durerilor.

 

O gustare delicioasă

 

Cireșele au un indice glicemic extrem de redus, adică 22, comparativ cu alte fructe. Spre exemplu, indicele glicemic al fructelor de pădure este 40, în timp ce indicele glicemic al caiselor este 57. Așadar, cireșele te protejează de diabet, dar sunt, totodată, și o gustare delicioasă și lipsită de pericol pentru persoanele diagnosticate cu această afecțiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel