Nu mai arunca uleiul din conservele de ton în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant

Nu mai arunca uleiul din conservele de ton în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant. Sursa foto: freepik.com
Nu mai arunca uleiul din conservele de ton în chiuvetă. Acesta este un obicei foarte riscant. Sursa foto: freepik.com

Tonul conservat adaugă o notă de aromă mediteraneană salatelor, mâncărurilor și sandvișurilor. Dacă ai obiceiul să arunci uleiul din conserva de ton în chiuvetă să știi că faci o mare greșeală.

Cu siguranță și tu ai aruncat în chiuvetă uleiul din conserva de ton. Însă gospodinele cu experiență  acordă atenție acestui obicei dăunător. Indiferent dacă o faci conștient sau nu este greșit să arunci uleiul în chiuvetă. Această practică are consecințe dăunătoare.  

Tonul conservat salvează diferite feluri de mâncare, asigurându-le o doză de proteine. Te salvează de fiecare dată când vrei să pregătești ceva bun și rapid. Iar atunci când te grăbești să pregătești mâncarea, arunci uleiul din conserva de ton în chiuvetă, așa cum te-ai obișnuit să faci cu toate lichidele.

Pune orez în colțurile casei: trucul genial care îți va schimba viața

Tonul este un aliment de bază în bucătărie, cu excepția faptului că uleiul său aduce probleme: este  nereciclabil și foarte poluant.

În contact cu apa, acest ulei tinde să înghețe și să înfunde scurgerea. Sistemul de canalizare se va înfunda și va trebui să folosești substanțe chimice nocive pentru a desfunda conductele.

Uleiul din conserva cu ton nu trebuie să ajungă în chiuvetă sau în coșul de gunoi. Mai mult, toate uleiurile pe care le folosești în bucătărie trebuie duse la centrele de colectare, pentru a fi supuse unor tratamente specifice.

Plantele care nu pot fi păstrate acasă: îți distrug viața personală și atrag energiile negative. Scapă acum de ele

De obicei, cel mai bine este să colectezi uleiul într-un recipient cu celelalte uleiuri de gătit, pe care să le duci la un Centru specializat de colectare.

Uleiul folosit trebuie colectat într-o sticlă bine închisă, apoi dus la un centru de colectare. Așa vei participa și tu la protecția mediului înconjurător.

Ce poți fac cu uleiul din conserva de ton?

Bogat în Omega 3 și acizi care promovează sănătatea, tonul este un aliment faimos în întreaga lume. Dar ce zici de rețetele pe care le poți îmbunătăți cu uleiul din conserva de ton, care amintește de gustul fructelor de mare?

Este un truc de bucătărie pe care doar bucătarii îl cunosc. Adaugă în salata de legume, în cartofii prăjiți, în tocănița de legume sau în friptură un strop din acest ulei. Vei vedea, că mâncarea ta va avea o aromă gastronomică deosebită.

Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră

În loc să-ți asezonezi mâncărurile cu ulei de floarea soarelui, folosește acest ulei atunci când deschizi conserva de ton. Toată lumea va adora acest ingredient secret!

Nu uita că un consum prea mare de conserve de ton poate fi dăunător sănătății. Tonul poate avea un conținut ridicat de mercur, ceea ce poate cauza probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel