Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră

Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră. Sursa foto: freepik.com
Pune zahăr pe blugi înainte de a-i spăla și vei evita o problemă majoră. Sursa foto: freepik.com

Ești îngrijorat că blugii tăi preferați se pot deteriora rapid?

Nu intra în panică, deoarece îți spunem cum îi poți întreține corect. În acest articol, vei găsi câteva sfaturi ideale pentru a-i păstra în stare impecabilă cât mai mult timp posibil.  Află de ce apa cu zahăr este o opțiune excelentă pentru curățarea blugilor. 

De obicei, atunci când îți speli blugii preferați, îți este frică că se vor decolora din cauza produselor nepotrivite sau prea agresive. Nu trebuie să-ți mai faci griji, există soluții naturale care pot curăța perfect blugii fără niciun risc. Poate că nu știi, dar pentru a preveni decolorarea blugilor, secretul constă în prespălarea lor. Pur și simplu, înainte de a-i spăla în mașina de spălat, pune-i la înmuiat într-o soluție de apă, zahăr și oțet. În acest fel, vei observa că blugii tăi își vor păstra culoarea vibrantă mai mult timp.

Curăță podeaua fără a lăsa urme: folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar

Toarnă aproximativ 7 litri de apă călduță într-un lighean. Apoi, adaugă 1 cană de oțet de 9% și 2-3 linguri de zahăr pudră. Amestecă toate ingredientele și pune blugii la înmuiat pentru 40-50 de minute. Apoi, scoate-i din lighean, clătește-i și pune-i în mașina de spălat.

Spălarea manuală a blugilor este o sarcină destul de obositoare. Mașina de spălat rămâne cea mai bună opțiune. Dacă dorești să-i păstrezi mai mult timp, există anumite măsuri de precauție de luat și reguli de urmat.

O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos

În primul rând, nu trebuie să speli blugii la temperaturi ridicate (60°C). Setează întotdeauna un program cu apă rece (30°C) și urmează instrucțiunile de pe etichetă. Pentru o spălare eficientă, se

Blugii negri nu trebuie spălați niciodată cu blugi albi sau albaștri. Ai grijă să alegi cel mai potrivit detergent pentru denim și țesături colorate. Reține că balsamul de rufe nu este recomandat, deoarece fibrele de denim pot fi deteriorate mult mai ușor. Odată ce ciclul de spălare s-a încheiat, atârnă blugii afară.

Dacă observi pete de ulei  pe blugi, pudra talc îți este de ajutor. Toarnă puțină pudră pe zona pătată și lasă-o să acționeze câteva ore, înainte de a începe spălarea la mașină. 

De asemenea, poți pune două picături de detergent de spălat vase pe pata de grăsime. Freacă ușor cu o cârpă curată, de culoare deschisă.

Este esențial să elimini cât mai repede petele uleioase, deoarece, cu cat trec mai multe zile, cu atât vor fi mai greu de curățat.

Îndepărtează o pată de grăsime de pe haine fără să le speli. Murdăria va rămâne amintire

Dacă vrei ca blugii să se usuce mai repede, există un mic truc. După spălarea blugilor în mașină, optează pentru un ciclu de centrifugare rapidă. Prin setarea unui program de centrifugare mare, cea mai mare parte a excesului de apă va fi eliminată. Odată ce ciclul s-a terminat, vei observa că blugii sunt aproape uscați.  

Ar trebui să speli blugii noi înainte de a-i purta?

Toți specialiștii sunt de acord că denimul nu trebuie spălat frecvent. Prin urmare, pentru a le prelungi durata de viață, este mai bine să speli blugii doar ocazional, cu excepția cazului în care sunt foarte murdari. 

Chiar dacă miroase a nou și ți se par perfect curați, blugii noi trebuie spălați. Într-adevăr, orice îmbrăcăminte nouă trebuie mai întâi spălată înainte de a fi purtată, din simplu motiv că, înainte de a ajunge la tine acasă, a trecut prin multe mâini. Ca măsură de precauție, ar fi mai înțelept să-i curăți corespunzător înainte de a intra în contact cu pielea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel