Curăță podeaua fără a lăsa urme: folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar

Curăță podeaua fără a lăsa urme, folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar. Sursa foto: freepik.com
Curăță podeaua fără a lăsa urme, folosește un truc simplu, cu un rezultat extraordinar. Sursa foto: freepik.com

Nu există nimic mai neplăcut să vezi că podeaua, proaspăt spălată, este plină de urme și pete. 

Motivele pentru care pe podea pot să apară pete și urme este produsul de curățare pe care îl utilizezi. Acesta din urmă poate fi pur și simplu inadecvat. Uneori, compușii săi chimici nu sunt suficienți pentru îndepărtarea completă a petelor. Din fericire, există o modalitate inteligentă de a preveni apariția acestor urme și pete.  

În primul rând, înainte de a spăla podeaua, trebuie să scapi de praf și reziduurile superficiale. O pardoseală bine pregătită este primul pas către o suprafață curată și strălucitoare.

O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos

Poți folosi un aspirator sau o mătură înainte de a spăla podeaua. De asemenea, șterge separat toate petele de pe podea cu o cârpă înmuiată în apă fierbinte. Așa că ține cont de aceste reguli înainte de a spăla podeaua.

Curăță podeaua cu bicarbonat de sodiu 

Bicarbonatul de sodiu poate fi foarte eficient împotriva petelor care par fixate pe podea. Dar chiar dacă par a fi o provocare, bicarbonatul de sodiu le descompune datorită proprietăților sale ușor abrazive. Pentru a folosi această celebră pudră multifuncțională ca soluție de curățare a podelei, nimic nu este mai ușor.

Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în puțină apă fierbinte, apoi șterge cu o cârpă curată, înmuiată în apă curată.

Curăță podeaua cu oțet alb

Oțetul alb este  o alternativă remarcabilă la înălbitor, care este o soluție foarte eficientă împotriva  tuturor tipurilor de murdărie. Prin urmare, oțetul te poate scăpa de petele de pe podea,  datorită acidității sale. Pentru a folosi acest aliat de curățare și pentru a elimina eficient petele de pe podea trebuie să urmezi câțiva pași.

Pernele și pilotele vor fi parfumate instantaneu: încearcă acest remediu simplu

Diluează o lingură de oțet alb în apă fierbinte. Înmoaie o cârpă curată în această apă și freacă podeaua murdară.

Dacă nu îți place mirosul de oțet, poți folosi uleiuri esențiale. Doar adaugă câteva picături de ulei esențial în apa cu oțet. Eucaliptul  sau arborele de ceai  sunt alegeri excelente datorită proprietăților lor antibacteriene. De asemenea, reține că oțetul alb este deosebit de eficient și pentru curățarea  gresiei și faianței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel