Noul COD FISCAL. Impozitarea maşinilor mici, eliminată

Ministrul Finanţelor a transmis miniştrilor, pe suport electronic, un nou proiect de modificare a Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până în 1.600 centimetri cubi. În schimb, a fost păstrat impozitul majorat până la 2% pe clădirile nerezidenţiale.

COD FISCAL. Potrivit proiectului Codului Fiscal, persoanele fizice, care în prezent sunt impozitate cu 0,1% din valoarea impozabilă a clădirii, vor fi obligate să achite pentru clădirile nerezidenţiale un impozit cuprins între 0,25 şi 1,5% din valoarea calculată de către un evaluator autorizat sau de 2% din valoarea impozabilă, dacă nu există un raport de evaluare.

COD FISCAL. Astfel, persoanele fizice urmează să fie taxate similar firmelor care deţin astfel de clădiri. Majorări de impozit urmau să fie efectuate şi pentru maşini de marfă, motociclete, bărci cu motor, scutere de apă.

În plus, din 2015, autorităţile locale ar fi avut dreptul să majoreze impozitele şi taxele locale cu până la 50% faţă de o marjă de 20% în prezent.

Citește și: Supra-acciza de la combustibil merge la pensii, nu la autostrăzi

COD FISCAL. Miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, a declarat, la Antena 3, că intenţionează ca, în toamnă, Codul Fiscal şi cel de procedură fiscală să treacă de Parlament. Ministerul de Finanţe a publicat vineri pe site-ul propriu un proiect de modificare a Codului Fiscal.

COD FISCAL. Sâmbătă, atât proiectul Codului Fiscal, cât şi al celui de Procedură Fiscală au fost retrase de pe site, în urma solicitării premierului Victor Ponta, pentru ca acestea să fie analizate în cadrul Guvernului înainte de începerea dezbaterii publice.

Traian Băsescu declara în urmă cu o săptămână  că a primit la promulgarea legea privind diminuarea contribuţiilor de asigurări sociale şi că are semne de întrebare privind oportunitatea măsurii, spunând că este de părere că Guvernul are ca ţintă acoperirea deficitului rezultat prin micşorarea CAS prin creşterea taxei pe proprietate de 2-3 ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel