Nou an școlar. Răspunsuri la întrebările momentului

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu / Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că sunt propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile deschise în 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii vor putea să rămână deschise.  

Sorin Cîmpeanu a declarat că cel târziu în perioada 1 – 3 septembrie va fi definitivat Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății și, cu cel puțin zece zile înainte de data de 13 septembrie, când începe școala, el va fi prezentat, în detaliu, pentru ca toate măsurile să fie cunoscute atât în școli, cât și de părinți și elevi.

„Am spus că rămâne în continuare opțiunea numărul 1: prezență fizică în data de 13 septembrie în toate școlile din România. Mâine (vineri – n.r.) vom avea la Guvern, începând cu ora 10.00, o discuție convocată de către primul ministru al României la care vor participa ministrul Sănătății și ministrul Educației, reprezentantul CNSU, reprezentantul CNCAV, al INSP și un reprezentant al Administrației Prezidențiale. În această întâlnire vor fi discutate toate ipotezele de lucru. Există propuneri de creștere a pragului ratei de infectare până la care școlile deschise cu data de 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii vor putea să rămână deschise. Până acum știți foarte bine, erau scenariile deja cunoscute – verde, galben, roșu – școlile rămâneau integral deschise până când incidența atingea pragul de 1 la mie rată de infectare”, a spus Cîmpeanu.

„Pragul până la care vor putea să rămână deschise intră în competența partenerilor de dialog: Ministerul Sănătății și INSP. Sper că vom putea agrea acest lucru mâine (vineri – n.r.), pentru că este de foarte mult interes și îl vom anunța public chiar înainte de apariția Ordinului comun de ministru. Atunci când se va depăși acest prag, pe care îl stabilim mâine, vom vedea ce măsuri trebuie luate”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu vor fi restricții pentru cei nevaccinați. „Niciun fel de restricții, însă vor fi avantaje pentru cei vaccinați. Toate ipotezele pe care le luăm în considerare în discuția de mâine (vineri – n.r.) nu dezavantajează nevaccinații, indiferent că vorbim de profesori sau elevi, dar, în mod firesc, beneficiind de o protecție sanitară crescută, cei vaccinați vom vedea ce avantaje au în definirea acestui scenariu”, a mai declarat ministrul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel