Notarul care a respins solicitarea salvamontistei bătută, precizări

Adrian Mărginean, notarul din orașul Lupeni care a respins solicitarea de a întocmi o cerere de retragere a plângerii penale în cazul salvamontistei agresate în stațiunea Straja, a explicat vineri, pentru Agerpres, care au fost motivele pentru care a acționat astfel.

Notarul public Adrian Mărginean a apreciat că fata ar fi avut "un consimțământ viciat", în condițiile în care victima ar fi venit în biroul său însoțită chiar de avocatul agresorului.

"Am considerat că un consimțământ al ei, nu ar fi fost neapărat al ei. Era viciat. Atât timp cât a venit cu avocatul părții adverse, care-i dicta ce să scrie pe cerere, am considerat că nu este cazul să fac așa ceva. (... ) Eu îmi susțin punctul de vedere. Am văzut-o în fața mea și am considerat că nu e moral să-i fac (acel act, n.r.) pentru că nu era un consimțământ liber exprimat de către ea, deși așa ar fi părut la prima vedere", a afirmat notarul Adrian Mărginean.

După ce a refuzat să întocmească actul solicitat de tânără, notarul și-a sunat și alți colegi cărora le-a explicat situația cu care s-a confruntat și este convins că și alți notari publici din zonă nu vor răspunde solicitării tinerei.

Pe de altă parte, Adrian Mărginean afirmă că nu era nevoie ca tânăra să meargă la un notar pentru a depune ulterior o solicitare de împăcare, la dosar fiind acceptată și o cerere simplă din partea victimei.

Tânăra nu a putut fi contactată pentru un răspuns referitor la acest subiect.

Salvamontista Miruna Inel, 21 ani, a fost bătută, la începutul lunii februarie, de Constantin Sorin Palesică sub privirea unui jandarm, în timp ce se afla la o petrecere privată în stațiunea Straja. Tânăra a fost scoasă din bar în stare de inconștiență, iar autoritățile s-au autosesizat. Agresorul salvamontistei este cunoscut cu antecedente penale. Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere ale localului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel