NOI REGULI pentru deschiderea restaurantele. Tătaru, PRECIZĂRI

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre redeschiderea restaurantelor și protocolul care trebuie respectat pentru acest lucru.

„Noi, încă din luna iunie, pregătisem niște reguli pentru redeschiderea restaurantelor, având atunci în plan ca la 1 iulie să se redeschidă și restaurantele. Având în vedere evoluția, nu s-a mai putut face acest lucru.

Regulile rămân aceleași, regulile de distanțare între mese, la masă. Discuțiile cu HoReCa au fost stabilite la o masă da, o masă nu, pentru a nu avea o problemă cu distanțarea dintre mese. Am discutat și creșterea numărului de persoane de la 4 la 6, dar păstrând aceeași distanță. Unitățile hoteliere pot primi în interior, pentru masă, toți oamenii cazați în acel hotel, indiferent de zona în care se află acesta. În Hotărârea CNSSU s-a luat decizia că restaurantele vor fi deschise în interior doar în localitățile unde este o incidență de sub 1,5 la suta de mii de locuitori. Pentru cei care sunt cazați în hoteluri, acest indice nu se aplică”, a explicat Tătaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel