Ninsorile au făcut prăpăd în Pakistan. 22 de morți și sute de turiști salvați din nămeți în urma viscolului / VIDEO

Ninsori abundente în Pakistan. 22 de morți și sute de turiști salvați din nămeți în urma viscolului / Sursă foto: Captură YouTube
Ninsori abundente în Pakistan. 22 de morți și sute de turiști salvați din nămeți în urma viscolului / Sursă foto: Captură YouTube

Nordul Pakistanului a fost lovit de un viscol extrem de puternic, unde 22 de oameni și-au pierdut viața și alte mii au rămas blocați în nămeți.

Numeroşi turişti rămaşi blocaţi în maşinile lor din cauza ninsorilor abundente care au afectat nordul Pakistan a fost salvaţi, iar căile rutiere din zonele montane au fost eliberate, au anunţat autorităţile, duminică, după ce 22 dintre persoanele care au călătorit în zonă pentru a se bucura de vremea de iarnă au murit pe fondul temperaturilor negative, relatează agenţia DPA.

Peste 1.000 de turişti din staţiunea montană Murree din nordul ţării au fost evacuaţi şi cel puţin 300 de persoane, între care numeroşi copii, au necesitat îngrijiri medicale, a declarat armata într-un comunicat emis duminică.

Echipe din cadrul armatei şi administraţiei locale au deblocat căile rutiere principale care au fost acoperite cu un strat de peste 120 de centimetri de zăpadă aşternută în weekend la Murree, o destinaţie populară situată la nord de capitala Islamabad.

Jawad Waheed, un purtător de cuvânt al biroului districtual pentru situaţii de urgenţă a declarat duminică pentru DPA că 22 de persoane au murit, inclusiv 10 copii şi două femei.

Media locale au difuzat imagini cu momente de rugăciune pentru persoanele care au murit după ce au rămas blocate ore întregi în condiţii de viscol.

Peste 150.000 de persoane s-au îndreptat cu maşinile spre Murree pentru a se bucura de privelişti şi de ninsorile care au început marţi seara.

Staţiunea montană are o capacitate limitată şi nu poate găzdui mai mult de 4.000 de maşini la un moment dat, conform administraţiei locale

Oamenii nu au consultat prognozele meteorologice

Reţelele sociale au fost inundate de imagini video cu autovehicule rămase blocate în zăpadă. Sâmbătă, autorităţile au interzis accesul altor autovehicule în regiune.

Premierul Imran Khan a ordonat o anchetă asupra incidentului şi a spus că oamenii s-au grăbit spre Murree fără a consulta condiţiile meteorologice, ceea ce a luat prin surprindere administraţia districtului.

Declaraţia lui Khan a fost atras numeroase critici, iar opoziţia l-a acuzat că dă vina pe victime, solicitând totodată o anchetă judiciară, scrie Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel