Nicolăescu: Reforma din sănătate - creaţia a două minţi oculte de la Cotroceni, daţi afară de mine pentru incompetenţă şi golănii

nicolaescu
nicolaescu

Liberalul Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că noul proiect de lege al Sănătăţii este creaţia a “două minţi oculte” de la Palatul Cotroceni, Virgil Păunescu şi Cristian Vlădescu, precizând că iniţiativa reduce, printre altele, cu 70-80% accesul la medicamentele compensate şi introduce noi biruri.

“De circa o săptămână, toată lumea ştie că pe site-uri circulă acest proiect de lege al sănătăţii. El este de patru zile sosit la Ministerul Sănătăţii de unde credeţi? De la Cotroceni. Proiect care este făcut de două minţi oculte le numesc eu, în speţă consilierul prezidenţial Virgil Păunescu şi fostul secretar de stat Cristian Vlădescu, amândoi daţi afară de mine când eram ministru pentru incompetenţă pentru şmecherii şi golăni, ca lucrurile să fie clare. Amândoi au fost reevaluaţi de domnul preşedinte Băsescu, au fost preluaţi acolo şi astăzi mai fac un pas către zdruncinarea sistemului sanitar”, a declarat Eugen Nicolăescu despre reforma din Sănătate care se vrea aplicată de actuala guvernare.

Nicolăescu a precizat că noul proiect de lege al Sănătăţii aduce câteva modificări care vizează, printre altele, şi reducerea serviciilor medicale. “Palatul Cotroceni, via aripa sa Guvernul din Piaţa Victoriei, prin acest proiect de lege reduce pachetul de servicii medicale de bază cu circa 40% din actualul pachet acordat în mod teoretic, reduce cu circa 70-80% accesul la medicamente compensate. În acelaşi timp, introduce noi biruri pe bolnavi, şi anume coplata”, a explicat Nicolăescu principalele schimbări pe care le va aduce, dacă va fi adoptată de Parlament, noua legislaţie din domeniul Sănătăţii.

El a spus că dacă iniţiativa legislativă, care va intra în dezbatere publică, nu va fi schimbată substanţial, atunci este necesară strângerea unui milion de semnături din partea cetăţenilor ca o formă de presiune pentru Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel