"Am stabilit că trebuie să manifestăm intransigenţă faţă de marele retailer care, dacă tot aduce peştele acesta de pe piaţa europeană, măcar să o facă perfect. (...) Operatorul economic are implementate tot felul de regulamente europene şi ştia că peştele trebuie evaluat perpetuu, că nu poate fi ţinut pe o parte pe gheaţă şi pe cealaltă parte la 22 de grade în încăpere şi că trebuie acoperit cu gheaţă.
Credem că un cod de bune practici în comerţul cu peşte e obligatoriu. Adică, dacă vrei să îl expui şi să fie vizibil, achiziţionează o vitrină, pentru că zona în care operează în străinătate raftul e şi ventilată rece. La noi se pune gheaţa şi stă lângă mere, pere şi gutui şi alte lucruri perisabile. Sunt 25 de grade, deci peştele nu poate avea decât pe o parte zero grade, iar pe cealaltă 25, ceea ce nu e în regulă.
Noi le vom recomanda, sub sancţiunea închiderii raionului de peşte, vitrine asistate. Pentru că peştele, ca să poată respecta condiţiile impuse trebuie să stea la 0 – 4 grade", a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.
VIDEO:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News