Navalnîi, mutat în secția-spital a coloniei penitenciare în care este încarcerat, după ce starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit

Navalnîi, mutat în în secția-spital a coloniei penitenciare în care este încarcerat, după ce starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit  /  Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi
Navalnîi, mutat în în secția-spital a coloniei penitenciare în care este încarcerat, după ce starea de sănătate a acestuia s-a înrăutățit / Sursă foto: Facebook Aleksei Navalnîi

În primă fază, Aleksei Navalnii a anunţat că  nu va renunţa la greva foamei, deşi acuză stări febrile şi tuse puternică. Ulterior, acesta a fost mutat în secția-spital a penitenciarului deoarece starea sa de sănătate s-a agravat.

Alexei Navalnîi a fost mutat în secția-spital a coloniei penitenciare în care se află după ce a dezvoltat simptome ale unui boli respiratorii. Opozantul rus, care a intrat în greva foamei de săptămâna trecută, ar fi fost testat și pentru coronavirus, relatează The Guardian, citează digi24.ro.

Navalnîi s-a plâns, anterior, că este ținut în condiții inumane, că are dureri puternice de spate și de picioare, dar și că în interiorul coloniei penitenciar a apărut un focar de tuberculoză.

Activistul a fost mutat în secția-spital

La puțin timp după ce disidentul și-a făcut publică starea, febră și tuse puternică, o publicație pro-Kremlin, Izvestia, a citat un comunicat emis de autoritățile penitenciare în care susține că Navalnîi a fost mutat într-o secție-spital și că a fost testat pentru mai multe afecțiuni, inclusiv pentru Covid-19.

Pe lângă boala, durerile recente și intrarea în greva foamei, opozantul rus spune că nu este lăsat să doarmă și că autoritățile penitenciare refuză să îi acorde ajutor medical.

Alexei Navalnîi a intrat miercurea trecută în greva foamei, pentru a încerca să forţeze conducerea centrului de detenţie IK-2, unde este închis, să îi acorde asistenţă medicală adecvată pentru durerile acute de spate şi picioare. El acuzase conducerea penitenciarului că este supus „torturii” prin privarea de somn, potrivit Publika.

VEZI ȘI  -  Aleksei Navalnii continuă greva foamei, deşi are febră şi tuşeşte puternic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel