Nașul TV, amendat de CNA pentru afirmații antisemite

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, marţi, să amendeze postul de televiziune Naşul TV cu suma de 40.000 de lei, pentru afirmaţii cu tentă antisemită făcute în emisiunea "Actualitatea românească", prezentată de Laurenţiu Primo, dar şi pentru publicitate mascată.

CNA a analizat solicitarea de modificare a grilei şi structurii serviciului de programe a S.C. Naşul, Prietenii de Pretutindeni şi Asociaţii SA - Naşul TV, dar şi două reclamaţii privind televiziunea, una referitoare la afirmaţii cu tentă antisemită, respectiv una referitoare la emisiunea "Istoria medicinei", realizată de Alexandru Paul Moraru, potrivit căreia aceasta dezinformează şi "promovează fel de fel de tratamente naturiste şi are invitaţi care spun continuu că boala de cancer se poate trata naturist, fără tratamentul standard".

Potrivit primei reclamaţii, "având în vedere conţinutul emisiunii «Actualitatea românească», difuzată pe postul de televiziune Naşul TV în data de 20 ianuarie 2014, doresc să depun o sesizare în atenţia CNA pentru difuzarea de afirmaţii cu tentă antisemită, incompatibile cu un audiovizual civilizat din spaţiul românesc şi UE", informează Mediafax.

Realizatorul emisiunii "Actualitatea românească", Laurenţiu Primo, a vorbit, în ediţia din 20 ianuarie, despre vizita preşedintelui Traian Băsescu în Israel, despre criza din Ucraina şi despre posibilitatea unirii. Primul subiect abordat a fost vizita preşedintelui Băsescu în Israel. În opinia sa, realizatorul a afirmat că scopul vizitei preşedintelui României în Israel ar fi fost discutarea, împreună cu "stăpânii săi", a legii prin care cetăţenilor străini să li se permită să cumpere terenuri agricole în România. Astfel, cu spectrul unei viitoare crize alimentare în faţă, evreii ar dori să cumpere cât mai mult teren agricol în România pentru a-l cultiva şi a priva, în felul acesta, statul român de recoltele ce s-ar obţine din acele terenuri. Comentând declaraţia preşedintelui potrivit căreia unul din motivele vizitei sale în Israel ar fi combaterea terorismului, Laurenţiu Primo a spus: "e bine că-l combaţi (terorismul, n.r.) şi du-te la schimb de experienţă acolo, în Palestina, unde teroriştii aruncă cu pietre, iar patrioţii trag cu mitraliera".

 În acest caz au existat trei propuneri de amendă: Laura Georgescu – 40.000 de lei, Radu Călin Cristea – 30.000 de lei, iar Florin Gabrea – 5.000 de lei. Varianta Laurei Georgescu a fost votată de Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Laura Georgescu, Monica Gubernat și Lorand Turoș.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel