Mykhailo Labutin, cerere extrădare. Curtea de Apel Suceava, decizie

Cererea de extrădare a fostului şef al Întreprinderii de Stat a Alcoolului şi a Industriei Băuturilor Alcoolice UKSPIRT, Mykhailo Labutin, urmează să fie judecată vineri, 5 ianuarie, la Curtea de Apel Suceava. 

Mykhailo Labutin se află în arestul IPJ Suceava, după ce poliţiştii suceveni l-au identificat şi reţinut în zona oraşului Gura Humorului, a declarat pe 31 decembrie, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

Labutin, în vârstă de 41 de ani, din regiunea Cernăuţi, a fost încarcerat provizoriu pe 15 decembrie 2017, urmând a fi extrădat. A fost dat în urmărire prin INTERPOL şi reţinut în baza unui mandat de arestare emis la 17 decembrie 2014 de Tribunalul Districtului Shevehenkivskyi din Kiev - Ucraina, în vederea cercetării penale pentru comiterea, în lunile martie - aprilie şi decembrie 2014, a infracţiunilor de delapidare, deturnare de fonduri sau conversie prin delapidare, evaziune de impozite, taxe sau alte plăţi obligatorii, ameninţări sau violenţă împotriva unui ofiţer al legii, fals în funcţie.

[citeste si]

Fostul şef al UKSPIRT din Ucraina era căutat de INTERPOL pentru că ar fi delapidat compania ucraineană cu peste 6,5 milioane de dolari, conform Agerpres.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel