Muzeul Memoriei, lansare. Proiect inedit

S-a lansat oficial Muzeul Memoriei, o platformă online care colectează amintirile publicului, făcând astfel legătura între istoria citită și istoria trăită.

Orice utilizator poate încărca pe site amintirile familiei sale de la început de secol 20 (scrisori, cărți poștale, fotografii etc.), iar echipa de specialiști a organizației culturale Punctart le va pune în context istoric. Materialele finale se vor regăsi în 2018 într-o expoziție multimedia interactivă.

În mediul offline, Muzeului Memoriei va fi promovat printr-o capsulă a timpului, o instalație cu un telefon fix cu disc care înregistrează un mesaj audio pe care îl va trimite utilizatorului peste exact 1 an de zile.

În perioada 14-21 octombrie, Telefonul Amintirilor va poposi la Casa Memorială Tudor Arghezi (Str. Mărțișor, nr. 26), urmând să fie itinerat în numeroase alte muzee și instituții culturale. Traseul telefonului este disponibil pe muzeulmemoriei.ro. În plus, telefonul oferă publicului reconstituiri sonore ale perioadei 1916 - 1919.

Pagina de Facebook a Muzeului poate fi urmărită AICI.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel